Megmondom miért szabálytalankodok

2015. április 13. 16:30

Füle Sándor
Facebook
Azért mert előtte már három autós előzte meg a kislányt életveszélyesen, a szembe jövő forgalom miatt sávon belül, 30 centis oldaltávolsággal.

„Autós társaim!

Biztos mindannyian találkoztatok már az ilyen biciklissel, aki le nem húzódna, és nem lehet megelőzni a szembe jövő forgalom miatt. Feltartja az embert, és akkor se húzódik le, ha rádudálunk.

Nos, az a piros öves biciklis én vagyok. Megmondom miért szabálytalankodok: Azért mert előtte már három autós előzte meg a kislányt életveszélyesen, a szembe jövő forgalom miatt sávon belül, 30 centis oldaltávolsággal. Mellesleg ez nem csak veszélyes, de szabálysértés is. Biztos nem akarsz te se gyilkos lenni, de talán nem tudod hogy miért lenne szabálytalan a szűk, sávon belüli előzés.

A KRESZ azt mondja, az előzést csak akkor szabad elkezdeni, ha azt a megelőzni kívánt jármű vezetőjének zavarása nélkül be tudod fejezni. Mi a zavarás? Ha a másik jármű vezetőjét megijeszted, figyelmét nagy mértékben elvonod.

Nos, ha fél méterrel mégy el kilencvennel egy biciklis mellett, azzal bizony zavarod. A magyar bíróóság állásfoglalása, hogy 1 MÉTER oldaltávolságon belül minősül zavarónak a biciklis előzése.

Légy szíves ennek figyelembe vételével előzni, amikor mi biciklizünk, cserébe megígérem, hogy én is biztonságosan előzöm majd autóval a te gyermekeidet! Köszönöm szépen hogy végigolvastad!

Ha társam vagy a kulturált közlekedésben, kérlek, oszd meg!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés