Így könnyítette meg a kerékpárosok életét a BKK

2014. október 7. 17:24
A MOL Bubi közbringarendszer megvalósításával párhuzamosan a belvárosban mintegy 430 kerékpárolót alakított ki, emellett több tucat egyirányú utcát nyitott meg a biciklisek számára a Budapesti Közlekedési Központ.

Több egyirányú utcában is lehetővé tette a kerékpárosoknak a kétirányú közlekedést és 430 kerékpártárolót alakított ki a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a főváros VI. és VII. kerületében a MOL Bubi közbringarendszer megvalósításával párhuzamosan. A BKK az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, a VI. kerületben 22 helyen 130, a VII. kerületben pedig 14 helyen 85 kerékpártárolót telepítettek járdán vagy a gépjárművek parkolóhelyén. Egy támaszhoz két kerékpár rögzíthető. A jövőben további 1500 kerékpártámasz kihelyezését tervezik.

Emellett a VI. kerületben tizenegy, a VII. kerületben tizenhat egyirányú útszakaszon lehetővé tették a kerékpározóknak a kétirányú közlekedést, és ezekben az utcákban bevezették a ferdén tolatva parkolást, erre közlekedési táblák is felhívják a figyelmet. Hasonló fejlesztéseket tervez a BKK ősztől az I., a II., az V., a VIII., a IX., a XI. és a XIII. kerületben.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés