Valaki most azt gondolja, jót tett a bringásoknak?

2014. július 25. 9:29

Bucsy Levente
KüllőnÉlő
Aki a biciklis alkoholizálás szabályait fellazította, halvány fogalma sincs sem a bringázásról, sem a közlekedés lelkivilágáról.

„Napokkal a szabálymódosítás életbe lépése után sem térek magamhoz. Miért volt erre szükség? Ki találta ki, és hogyan? Ráadásul a bringásokat is beleértve elég keményen nekiesett a szabálynak mindenki, erre a szabályalkotó még azt is hozzányögi, hogy aki ittasan biciklizik, az pusztán önveszélyes. Mi van? Tényleg közlekedési szabályokat alkotnak olyan emberek, akik azt hiszik, üres városokban, közutakon magányos kerékpárosok hajtanak, és hibáikkal senki mást nem veszélyeztetnek, csak saját magukat? És ezt „a vécére is bicikliző”-ként mondom.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én őszintén örülök, hogy a nagyvárosokban is egyre terjed a bringázás, de azt gondolom, hogy itt vidéken tök életszerűtlen, hogy valaki egy kerti sütögetés és pár pohár bor után ne mehessen haza biciklivel a haveroktól a kertek alatt.

Én azt is értem, hogy forgalmas főúton nem kellene illuminált állapotban tekerni, mert az nem csak önveszélyes, szóval ez a szabályozás így sem jó.

Szerintem az lenne a járható és életszerű út, és nem tudom, hogy lehet ezt senkit sem sértve korrekten jogszabályba foglalni, hogy ahol X év alatti gyerek nem tekerhet (úgy tudom, 14 év alatt főúton nem lehet...jól tudom én ezt?), ott csak színjózanul lehet menni.

Azt gondolom, hogy mellékutakon, kertek alatt épeszű autós alapból bármire felkészül, amikor egy biciklis (pláne ha gyerek) teker a közelében.

"Az utóbbi időben valami kezd kisiklani a FIDESZ-nél.
Ideje most észbekapni fiúk!"
.........................
Ezt én is így látom, de eszemben sincs ezt gúnyolódva karikírozva fikázni. Tudom, te sem ezt tetted.

Ellenben ez bringás cikk és ezért arra reagálnék.
Aki azt hiszi és így is éli meg a bringások közösségét, hogy az a mezbe öltözött, kesztyűs, sisakos nagyvárosi madárijesztőket takarná, az téved.
Ez a rendelet sem ő miattuk született meg.
Hogy jó-e majd elválik, gondolom lesz kiértékelés.
De a beöltözött, sisakos, semmilyen közlekedési szabályt be nem tartó, konokul tekerő, fanatikusul pimasz bringás krémnek üzenem, ti csak egy kis szelete vagytok annak a közösségnek, amelyet bicikliseknek nevezünk; ja és nem számottevő része, ezt jobb ha tudjátok.
A - mondjuk úgy - könnyítésnél a ti véleményetek szóba sem kellett, hogy jöjjön, hiszen nem rólatok van szó, hanem arról a sok ezerről, akik nem hobbiból kerekeznek és akiknek a hétköznapjaik megélése egészen mást jelent, mint nektek.

Válaszok:
tommybravo | 2014. július 25. 12:04

Tehát vidéken nem kell a piás népeket megvédeni önmaguktól? Mekkora liberális lettél!

"Napokkal a szabálymódosítás életbe lépése után sem térek magamhoz."

Ne igyál annyit, ha nem bírod.
Ennél sokkal értelmetlenebb szabály a "Gyermekek" táblánál éjjel nappal 30-al menni!
Legtöbb helyen még kiegészítő tábla sincs, hogy milyen távolságon.

A ki a biciklis alkoholizálás szabályait fellazította, halvány fogalma sincs sem a bringázásról, sem a közlekedés lelkivilágáról.

De épp van fogalma..

Munka után kocsma, azt haza.ez a realitás.

Ezen logika mentén miért ne vezethetnének kocsit gyerekek is? Elvégre biciklit simán tekerhetnek...és bármikor simán megteszik azt (hirtelen eléd kanyarodik / esik), amit egy részeg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában