Már fele annyian járnak kerékpárral munkába, mint autóval

2013. november 14. 16:07
A Profession.hu felmérésében a megkérdezettek 15 százaléka mondta azt, hogy kerékpárral jár dolgozni. A válaszadók 32 százaléka az autót, 25 százaléka a helyi közösségi közlekedést használja a munkahelyre való eljutáshoz.

A Profession.hu Munkahelyi környezet című kutatása szerint a 2500 megkérdezett fele –közlekedési eszköztől függetlenül – kevesebb mint fél órát utazik a munkahelyére, 30 százalékának fél óra és egy óra közötti időbe telik eljutni dolgozni, míg 20 százalék azok aránya, akiknek ez több mint egy órát vesz igénybe.

A megkérdezettek 32 százaléka autóval, míg 25 százalékkal tömegközlekedéssel jár dolgozni. Meglepően magas, 15 százalékos a munkába kerékpárral járók aránya. A válaszadók 14 százaléka gyalog jut el munkahelyére. Távolsági busszal a megkérdezettek 6, vonattal 4, motorral 2 százaléka utazik a munkahelyére. További 2 százalék pedig egyéb módon jut el dolgozni.

A kerékpárral munkába járók között viszonylag kiegyenlített a nemek aránya, csupán 2 százalékkal több a férfi, mint a nő ebben a korban. Viszonylag egyenletes az életkor szerinti eloszlás is: a 20-29 évesek között 11 százalék, a 30-49 korosztályból 17 százalék, az 50 felettieknél pedig 13 százalék jár kerékpárral munkába.

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés