Bringás fotókiállítás Pécsen

2013. szeptember 23. 9:53
Mikael Colville-Andersen képeiből nyílik kiállítás Pécsen, a dán kulturális napok keretében. A közel egy hónapos rendezvénysorozat keretében egy pódiumbeszélgetésen is előkerül majd a kerékpáros közlekedés témája.

Számos dán vonatkozású programot rendeznek péntektől mintegy egy hónapon át a Dán Kulturális Intézet és a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. szervezésében Pécsen – jelentették be a rendezvénysorozat szervezői a baranyai megyeszékhelyen. Hanne Tornoe, a Dán Kulturális Intézet igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a rendezvények helyszínéül a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed szolgál, ahol már péntektől két kiállítás látogatható.    

Ezek egyike a Monumental Motion – Koppenhága, a bringások paradicsoma címmel a dán fotós és mobilitás-szakértő Mikael Colville-Andersen fényképei révén ad betekintést a dán főváros kerékpáros kultúrájába.

A kiállítások mellett az október 15-ig tartó Dán Kulturális Napok alatt Pécsen író-olvasó találkozók, kerekasztal-beszélgetések, filmes, színpadi, zenei és gyermekprogramok várják a látogatókat.  

Az eseménysorozat zárásaként október 15-én Jan Gehl dán építész és várostervező Cities for People című, rövidesen magyarul is megjelenő, világszerte bestsellernek számító könyve kapcsán tartanak pódiumbeszélgetést. A pécsi rendezvényen szociológus, környezetpszichológus, médiakutató, városfejlesztő és a könyv lektora beszél arról, miként változtatja meg a kerékpáros közlekedés fejlesztése vagy a közterek megújítása Európa városait.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés