A budapesti biciklis forradalom győzött!

2013. április 22. 11:17

Kürti Gábor
Criticalmass.hu
Bár végigbőgtük a bringaemelést, biztosan halljátok, olvassátok hogy nem a felvonulásért és a bringaemelésért csináltuk hanem a kerékpárosbarát Budapestért, amihez SOS össze kell kapnunk magunkat és nagyon megtolni, hatékonyabbá tenni a konkrét eredményeket eddig is kiharcoló Kerékpárosklubot.

„Bár végigbőgtük a bringaemelést, biztosan halljátok, olvassátok hogy nem a felvonulásért és a bringaemelésért csináltuk hanem a kerékpárosbarát Budapestért, amihez SOS össze kell kapnunk magunkat és nagyon megtolni, hatékonyabbá tenni a konkrét eredményeket eddig is kiharcoló Kerékpárosklubot. Az egyetlen szervezetnek tartjuk, aminek a kezébe mernénk adni a »gyerekünket«. »Demonstrációra« és »vállalkozásra« nem, de egy tavaszonként megtartott örömünnep megrendezésére megpróbálnánk rávenni az eddigi 1500 önkéntest, aki eddig ebben a munkában segített nekünk. Egy szervezet viszont mindenképpen kell. Minket a háttérben a Hajtás Pajtás tulajdonosai fizettek miközben munkaidőben évi több hónapot is ezen dolgoztunk. A rengeteg önkéntes miatt nem használhattuk ezt ki, de teljesen reménytelen lett volna hosszú távon ekkora rendezvényt munkaidős koordináció nélkül csinálni. Mivel a Kerékpárosklubban bízunk, benne vagyunk, oda átadnánk. De senki másnak. Nekik is csak akkor, ha a miénk, a munkaadóik mi leszünk: ÍGY vagy ÍGY. Ha így lesz, mi Sinyával vállaljuk az átadás miatti kétszer nagyobb munkát egyszer. De a titkainkat csak jó helyre adjuk.

Ez természetesen nem a Critical Massra vonatkozik, mert az nem a miénk . Bárki szervezhet Critical Mass-t, sőt talán jobb is lenne, ha meghonosodhatna az igazi amiben nincsen »főszervező«.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában