Médiaunió: A legnépszerűbb sport a kerékpározás

2013. március 4. 14:47
Mintegy félmillió ember kezdett el sportolni Magyarországon a Médiaunió Alapítvány által tavaly szervezett „A sport mindenkié!” című társadalmi célú kampány hatására. A legnépszerűbb sportág a kerékpározás lett.

A kedvező társadalmi változások eléréséért négy éve életre hívott Médiaunió Alaptvány hétfői tájékoztatása szerint „A sport mindenkié” kezdeményezés közel 200 hazai médiumban, összesen egymilliárd forint értékű médiafelületen hívta fel a figyelmet a sportolás fontosságára. A kampány hatásáról decemberben készült reprezentatív felmérés. Eszerint azok, akik úgy nyilatkoztak, hogy sportolnak, azt legalább hetente egyszer teszik.

Az alapítvány a közleményében azt írja, hogy a magyar társadalom 40 százaléka egyáltalán nem mozog, de figyelembe kell venni, hogy ez a szám az idősebbeket is tartalmazza, akikre általában nem jellemző a sportos életmód. A kutatás összegzéséből kitűnik, hogy félmillióan kezdtek a kampány hatására többet mozogni, mint korábban. A legnépszerűbb sportágak a kedveltség sorrendje szerint: 1. kerékpározás, 2. futás, 3. fitnesz, 4. futball.

A vélemények alapján 2,5 millió ember számára volt emlékezetes 2012-ben „A sport mindenkié!” kampány.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában