Megdőlni látszik az U-lakat mítosz?

2013. január 29. 13:46
Nos, ha az elvághatatlannak titulált U és colstoklakatokat is legfeljebb 10-15 perc alatt is le lehet vágni, akkor mi nyújt tényleges védelmet?

Nos, ha az elvághatatlannak titulált U és colstoklakatokat is legfeljebb 10-15 perc alatt is le lehet vágni, akkor mi nyújt tényleges védelmet? (A Tolvajkergetők által javasolt Spybike jeladón kívül persze, ami egyelőre méregdrága és Tomcatéken kívül senki más nem forgalmazza a piacon.)

Tuti recept persze nincs, de én hiszek az »olcsó bicikli, drága lakat« párosításban. Napi közlekedéshez elegendő egy pár tízezer forintnál nem értékesebb használt bringa, ami gurul, lehet rá pakolni és kész, valamint ha ellopják, nem szenvedsz akkora veszteséget, hogy ne tudd pótolni. A "drága" lakat alatt a telefonzsinór lakatnál ellenállóbb U-lakatokat és láncokat értem, hiszen ha ilyet használsz, még mindig nagyobb biztonságban tudhatod a kerékpárodat, viszont a tesztekből kiderül, hogy 5-6 ezer Ft-nál nem érdemes drágább lakatra beruházni, mert szinte semennyivel sem nyújtanak nagyobb védelmet.

Vedd figyelembe, hogy hol rakod le a kerékpárt és mennyi időre. Használhatsz több lakatot is, de senkitől nem várható el, hogy tíz kiló vassal járjon biciklizni.

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 2 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés