Figyelmetlen biciklis miatt futottak többet a versenyzők

2012. november 15. 12:19

Épp a rajt előtt hajtott a versenyzők elé egy kerékpáros Newcastle-ben, a futók pedig követni kezdték az egyébként nem is versenyútvonalon haladó bringást, mert azt hitték, hogy ő a felvezető biciklis.

Tévfutással kezdődött egy 10 kilométeres távfutás Nagy-Britanniában: a versenyzők véletlenül „rossz” biciklis után és hamarosan rossz útvonalon kezdtek szaladni. Már csaknem egy kilométert loholtak, mire sikerült a szervezőknek megértetni velük, hogy nem az ő kerékpárosukat követik, hanem csak egy „mezei” biciklist.

A verseny Newcastle-ben volt. A félreértést az okozta, hogy a felvezetőnek vélt kerékpároson fényvisszaverő mellény volt, és véletlenül épp a startpisztoly eldördülése előtt biciklizett a nézők sorából figyelmetlenül a futók elé. A mezőny legtürelmetlenebbjei azonnal utána eredtek, a többiek meg őutánuk, hiszen nem akartak lemaradni. A szervezők először nem csodálkoztak – elvégre a lövést ők adták le, ám amikor a mezőny elkanyarodott a biciklist követve a tervezett versenyútról, igencsak meglepődtek. Mikor végre utolérték a futókat, visszaterelték őket a rajthoz, és újraindították az egész versenyt – adta hírül a brit Metro újság.

A bejegyzés trackback címe: https://kerekpar.mandiner.hu/trackback/5454