Elkészül a Velencei-tó és a Bakony közötti kerékpárút-hálózat

2012. július 16. 12:42
Megépül a Székesfehérvárt Iszkaszentgyörggyel összekötő bicikliút, így összefüggővé válik a Velencei-tó és a Bakony közötti kerékpárút-hálózat. A fejlesztés eredményeként 3,4 kilométer kerékpárút épül meg szeptemberig, a létrejövő kerékpárút-hálózat hossza 37 kilométer.

Összefüggővé válik a Velencei-tó és a Bakony közötti kerékpárút-hálózat, miután elkezdődött a még hiányzó, Székesfehérvárt Iszkaszentgyörggyel összekötő szakasz építése. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere elmondta, nemcsak a turisták, hanem a munkába igyekvők szempontjából is fontos a fejlesztés. Jelezte, elkészült a belvárosi kerékpárút-hálózat fejlesztési terve. Úgy vélte, amennyiben a Budapestet a Balatonnal összekötő kerékpárút is megvalósul, akkor a város „közép-európai méretekben mérve az élmezőnyben lesz bicikliutak tekintetében”.

Gáll Attila, Iszkaszentgyörgy független polgármestere kiemelte, a korábban megépült, településről kivezető kerékpárút sokáig a „semmibe vitt”. Annak építésekor kötelezték őket a hiányszó szakasz megtervezésére, amely most valósul meg.

A projekt két részből áll: az egyik helyszínen, a 8202-es számú közút mellett önálló vonalvezetésű kerékpárút épül, míg a másik szakasz Székesfehérvár belterületén valósul meg, nagyobb részben önálló nyomvonalú kerékpárútként. A beruházás összköltsége 169 millió forint, amelyhez a két település mintegy 144 millió forintot nyert uniós pályázaton. A fejlesztés eredményeként 3,4 kilométer kerékpárút épül meg szeptemberig, a létrejövő kerékpárút-hálózat hossza 37 kilométer.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés