Magyar siker a szegedi kerékpáros póló EB-selejtezőn

2012. május 14. 11:35
A budapesti The Bisons csapata nyerte a szegedi kerékpáros póló Európa-bajnoki selejtezőt. A Varga Gábor, Varga Dávid és Hagemann József alkotta trió két lengyel csapatot utasított maga mögé a tornán.

Magyar siker született a szegedi kerékpáros póló Európa-bajnoki selejtezőn vasárnap: a budapesti The Bisons csapat bizonyult a legjobbnak. A szegedi Eb-selejtezőn nyolc ország – Ausztria, Lengyelország, Románia, Csehország, Szlovákia, Horvátország, Ukrajna valamint Magyarország – legjobb csapatai vettek részt. A végső győzelmet a budapesti The Bisons – Varga Gábor, Varga Dávid és Hagemann József – szerezte meg a lengyel bajnokcsapat Apollo 3 és a szintén lengyel MMA előtt. Így közvetlenül e három csapat jutott ki a párizsi Európa-bajnokságra. 

Az Apollo 3 ellen vívott döntő mérkőzésen bebizonyosodott, hogy a kerékpáros póló igazi technikai sport: egy ütközést követően az egyik magyar játékos járgányának hátsó kerekében akkora „nyolcas” lett, hogy nem tudta tovább tekerni biciklijét. Pillanatok alatt előkerültek a szerszámok és egy tartalék kerék, a cserében az ellenfél csapat tagjai is segédkeztek, majd folytatódott tovább a küzdelem.

A kerékpáros póló – angol nevén Hardcourt Bike Polo –, az egyik legősibb csapatjáték, a perzsa eredetű lovaspóló modern kori megfelelője.  A szabályok elég egyszerűek: a kerékpáron ülő játékosok egy leginkább hosszú nyelű húsklopfolóra hasonlító ütővel kergetik a floorballban is használatos labdát. A cél a gólszerzés, ám a találat csak akkor érvényes, ha az ütő kisebbik végével találták el a „csomagot”. A két három-három tagból álló csapatoknak a győzelemhez ötször kell betalálniuk a kerékpár szélességű kapuba. 

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés