Módosulhat a kerékpárosokra vonatkozó KRESZ?

2012. május 8. 5:38
A KRESZ-ről egyeztetett a Fidesz frakciója és a belügyminiszter a képviselőcsoport hétfői ülésén. Pintér Sándor egyebek mellett elmondta, bár a főutakon közlekedő kerékpárosok esetében továbbra is kitart az alkoholtilalom mellett, más esetekben ő nem kifejezetten ellenzi az ittas biciklizést. Túlzónak tartja a kerékpárcsengő hiányáért kiszabható bírságot is.

Bíró Márk, fideszes képviselő két hete vetette fel, hogy enyhíteni kellene a szerinte túlzottan szigorú KRESZ-en és a magas bírságokon. Az ötlet komoly támogatásra talált a kormánypárt képviselőcsoportjában, éppen ezért Pintér Sándor, belügyminiszter hétfőn ellátogatott a Fidesz frakcióülésére. Bár egyelőre konkrét döntés nem született, abban megállapodtak, hogy egy bizottság tekintse át az ügyet – írja a Kerékagy.

A blog szerint az ülésen Pintér egyebek mellett kijelentette, hogy ő maga nem bánja az ittas kerékpározást. Egy példával szemléltetve elmondta, hogy nem tartja nagy problémának, ha az ilyen egyének egy félreeső kerékpárútról másokat nem zavarba árokba borulnak. Leszögezte ugyanakkor, hogy a főutakon kerékpározók esetében kitart az alkoholtilalom mellett.

A fideszes képviselők más, bicikliseket érintő kérdéseket is felvetettek Pintérnek, egyebek mellett azt, hogy miért kell komoly pénzbüntetést kiszabni a kerékpárcsengő hiányáért. A Kerékagy úgy tudja, hogy Pintér a maga részéről túlzásnak tartja az ilyen jellegű büntetéseket. A blog információi szerint – Révész Máriusz javaslatára – Pintér hajlandónak mutatkozott arra, hogy a biciklisekre vonatkozó KRESZ esetleges módosításáról egyeztessen a kerékpáros szervezetekkel.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés