Megduplázódott a bringások száma Budapesten

2012. április 24. 14:48
Tavaly tavasszal még csak a megkérdezett fővárosiak 8 százaléka, idén márciusban már 14 százaléka mondta azt, hogy használ kerékpárt közlekedésre – derül ki a Magyar Kerékpárosklub által publikált felmérés adataiból.

A Magyar Kerékpárosklub 2010 tavaszától publikál országos reprezentatív adatokat a kerékpárhasználatról. A mostani, 2012. március 16. és 21. között végzett felmérés már a nyolcadok volt a sorban. Az eredmények a kérdezés előtti 2 hétre (azaz a 2012. március 2. és 21. közötti időszakra) vonatkoznak.

A 2012 márciusi felmérés szerint a vizsgált időszakban országosan a lakosság 38 százaléka használta közlekedésre a kerékpárt. Ugyanez az arány Budapesten most 14 százalék volt, ami majdnem duplája a tavaly mért 8 százalékos aránya.

A vizsgált időszakban a kerékpárt közlekedési célra használók 35 százaléka naponta ült kerékpárra. Az adatfelvételeket megelőző 14 napra vonatkozó használati gyakoriság átlagos értéke országos szinten 7,9, Budapesten 7,2 nap volt.

A felmérés szerint tavasszal szinte kizárólag közlekedésre használják a lakosok a kerékpárt. A csak túrázó válaszadók aránya mindössze 1 százalék, és a közlekedés mellett túrázók aránya is csupán 5 százalék volt.


Fotó: Arnold Balázs, iho.hu

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés