Életveszélyes biciklis hóbort

2012. március 10. 18:51

Füle Sándor
Gödöllői Hírek
A gyerekek között divattá vált a közúti forgalomban használt kerékpárokról is leszedni a fékeket! Ezek a gyerekek cipőtalpat letéve fékeznek, amihez tízszer akkora fékút tartozik!

„Életveszélyes biciklis hóbort terjed Gödöllőn, főleg az általános iskolás fiúgyerekek között. A forgalomtól elzárt területen, trükkök bemutatására kialakított bicikliken gyakran nincs fék, mert az csak akadályozná a trükközést. E gyerekek között divattá vált a közúti forgalomban használt kerékpárokról is leszedni a fékeket! Ezek a gyerekek cipőtalpat letéve fékeznek, amihez tízszer akkora fékút tartozik! A Magyar Kerékpárosklub gödöllői vezetőjeként megkérek minden szülőt, akinek általános iskolás fia biciklizik, hogy nézze meg a gyerek a biciklijét, és ha nincsenek rajta a fékek, akkor azonnal tegyen a biciklire egy kerékpárzárat, amihez a gyereknek nincs kulcsa. ÉLETVESZÉLYES ez a hóbort!

Megkérem a rendőrséget is, hogy az általános iskolás fiú bicajosokat megkülönböztetett figyelemmel kísérjék, és ha ilyen, fék nélküli, felelőtlen kölyökkel találkoznak, azt állítsák elő, ijesszenek rá, büntessék meg, vagy akármilyen módon, de vessenek gátat ennek az őrült hóbortnak, amíg nem késő!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezk a gyerekek nam maguktól találták ki, felnőttektől tanulták az "adrenalin" élvezetet! Erről szólnak a kereskedelmi adók műsorai.

Amilyen a minta, olyan a követője.

Úgy érzem, a kommentelők nagy részének lövése sincs, miről van szó. Pedig egyszerű: az utóbbi években a fiatalság egy részének körében eléggé terjed az ügyességi BMX-ezés.

Elég vagány dolog ilyen bringával ugratni, levegőben pörögni, szaltózni, stb. Hasonlóan, mint gördeszkázni.

Eddig ez nagyjából rendben is van. Viszont ezen fiatalok egy része odáig ment a vagánykodással, hogy forgalomban is ilyen, speciális összeállítású bringákkal ügyeskedik. Nem egyszer láttam őket itt, Bpesten piroson áttekerni.

Tizenéves suhancok olyan bringával teszik ezt, amelyen se fék, se lámpa, se macskaszem nincs. A védőfelszerelésről nem is beszélve. Egyetlen fékezőeszközük a teljesen lapos deszkás cipő vastag talprésszel, ami erre a célra van kitalálva.

Egy kiragadott példa http://www.youtube.com/watch?v..

Zárva soraim, egyet kell értsek a felhívással. Ezek a BMX-ek egyértelműen NEM a forgalomba való kerékpárok. A tizenéves fiatalok életének érdekében.

UI1: Budapesten, ha ugyan szerény számban is, de találhatóak kifejezetten számukra épült gyakorló pályák, ahol együtt ugrálhatnak deszkás haverjaikkal is. A Városligetben egy ilyen biztosan van. De egy időben a közlekedési múzeummal szembeni KRESZ park lépcsőjén gyakorlatoztak.

UI2: @nagykata ez finoman szólva sem volt sportszerű hozzászólás.

Nem trendi és teljesen figyelmen kívül hagyja a jelen helyzetet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában