Elhamarkodott a meghirdetett alapszabály módosítás

2012. február 23. 18:52

Sipos János
Bikemag.hu
Felelőtlenség lenne egy tollvonással, szakágak, clubok, edzők, vezetők, azaz a SZAKMA megkérdezése nélkül most belevágni ebbe a változtatásba.

„Tisztelt Sporttársak!

Ismét Közgyűlésre készülünk, mint annyiszor az elmúlt húsz év során. Mint ismeretes az ernyőszervezet MKSZ vezetősége lemondott. Ennek az okát a mai napig nem hozták nyilvánosságra. Ezzel egyidőben meghirdetett egy alapszabály módosítást, melyet mi elhamarkodottnak érzünk. Miért mondom, hogy elhamarkodott?

A sajtóban megjelent hírekkel ellentétben nem egyeztették a módosításokat a szakágakkal és azok szakembereivel, a jelentős clubokkal és a versenyszervezőkkel.

Felelőtlenség lenne most, amikor a szakágak az olimpiai felkészülés előtt állnak, nincs még elfogadott versenynaptár néhány szakágnál, belemenni egy ilyen változtatásba.

Mindezekhez hozzájárul, hogy még nem ismeretes a magyar sportot irányító Magyar Olimpiai Bizottság új alapszabálya, működési szabályzata. Ezek után lesz teljes a sporttörvény végrehajtási utasítása is.

Javaslatunk a következő!

Mindezen jogszabályok ismeretében egy Átfogó Kerékpáros Sportstratégiát kellene megalkotni, széles körben egyeztetve mindenki véleményével, javaslataival. Ennek lényege, hogy minden szakág egyformán és méltóképpen legyen képviselve ebben a szakmai programban. Mi is úgy érezzük, változásra van szükség. Sajnos az időzítése és előkészítése elhamarkodott volt. Felelőtlenség lenne egy tollvonással, szakágak, clubok, edzők, vezetők, azaz a SZAKMA megkérdezése nélkül most belevágni ebbe a változtatásba.

Javaslatunk:

2012. október 1-ig az átmeneti időszakig egy Elnökséget választva elkészíteni a szükséges változtatásokat, és aztán az Olimpia után az újabb 4 éves ciklusra egy új stratégiával megbízott, új elnökkel, elnökséggel megkezdeni a munkát.

Ez a levél nem az én személyes véleményem, hanem a szakágak egyes képviselőinek többségével egyeztettem.

Kedves sporttársak!

Arra kérek mindenkit, hogy a Közgyűlésen őrizze meg a higgadtságát, hisz sportágunk vizsgázik a széles közvélemény előtt. Konstruktív részvételét előre is köszönöm.

2012.február 23.

A személyemet jelölő grémium nevében:

Sipos János elnökjelölt”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában