Egyedi azonosító védi a bicikliket a lopástól

2012. február 18. 12:04
Tiszainokán gravírozással jelölik meg a kerékpárokat és nyilvántartják, melyik kinek a tulajdona. A rendszer bevezetése óta nem loptak el biciklit.

Gravírozott azonosítókkal látják el a bicikliket Tiszainokán, az egyedi jelzéseket számítógépes nyilvántartásban is rögzítik, a tulajdonos fényképével együtt. Ha kell, ezeket az adatokat bármikor a rendőrség rendelkezésére tudják bocsátani a szomszédos falvakban.

A 440 lakosú községben a kerékpár a legfőbb közlekedési eszköz, gyakorlatilag minden családnak van legalább egy, de inkább több biciklije – mondja Szendreiné Kiss Erzsébet, a falu polgármestere. Korábban fordultak elő kerékpárlopások, a gravírozás bevezetése óta azonban még egyetlen, azonosítóval ellátott biciklit sem loptak el.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Baszki ez így nem jó.

Többtízmilliárdos pályázatot kell kírni, kerékpár-tárolóra, megbízni vele pár jó havert, akik jól visszaosztják a pénzeket, hogy mindenki jól járjon, majd végül építeni kell egy használhatatlna szart, mert így el lehet miondani, hogy "ott van! felépült!"

Nem értik ezek a bizniszt.

Ne hülyéskedj, az munka!

Mondjuk abban van valami, hogy a rendszer valszeg csak átterelte a tolvajokat a nem sorszámos biciklik felé, amikkel nincs ilyen macera.

Szóval ha a környéken minden bicajnak lenne alvázszáma, akkor megint egyenlő esélyekkel lopnák.

Engem meg az keserít el, hogy hangember vagy. Ideteszel egy teljesen légből kapott példát, ami semmibe nem kerül, viszont mit tettél azért az emberért, akit tényleg perbe fogtak, mert árammal védte a földjét? Mit teszel a vidéki magántulajdon védelméért? Elég sok ötlet előkerült itt, a magyar demokrácia nagyobb dicsőségére főleg jobbikosoktól. Hajlandó vagy ezeket támogatni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés