Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az Európai Unióra a magyar politikában minden szereplő csak színházi kellékként tekint

2024. május 13. 11:10

Az egész kezd egy teljesen abszurd bohózatba fordulni.

2024. május 13. 11:10
Ungár Péter
Ungár Péter
Facebok

Nyitókép: BEATA ZAWRZEL / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Ursula von der Leyen nemrég a Politico által rendezett jelölti vitán arról beszélt, hogy a Néppárt nyitott lehet az Európai Konzervatívok és Reformerek  frakcióval való koalíciókötésre. 

Ez az a frakció, ahova a Fidesz képviselői is terveznek beülni kijutások esetén. Tehát a Fidesz leendő frakciójának éppen az a politikus ajánlott együttműködést, aki a Fidesz plakátjain a nemzetközi összeesküvés megtestesítőjeként bábként rángatja az ellenzéki politikusokat. Azokon a plakátokon, melyeket ugye egyszer már le kellett cserélni ebben a kampányban, hogy rákerüljön Magyar Péter. Az a Magyar Péter, aki a Néppárthoz akar csatlakozni, azaz, ha megvalósul Von der Leyen terve, akkor néhány hét múlva közösen irányíthatják az Uniót az ECR frakcióhoz csatlakozó Fidesszel. 

Az egész kezd egy teljesen abszurd bohózatba fordulni, ami persze nem is meglepő, hiszen valamiért úgy alakult, hogy az Európai Unióra a magyar politikában minden szereplő csak színházi kellékként tekint, amivel fokozni lehet a saját maga által előadott monodrámát. Aminek persze az a következménye, hogy Magyarország érdekérvényesítő képessége folyamatosan romlik, hiszen ebben a közegben egyszerűen nem is létezhet racionális Európa-politika, mert a drámához túlzások kellenek.” 

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Patika
2024. május 13. 22:44
Az Európai Unióra a magyar politikában minden szereplő csak színházi kellékként tekint. Bár így lenne. (akkor a kellék nem cselekedhetne)
La Piovra
2024. május 13. 18:12
Nyugtával dicsérjük a napot! Nem lenne meglepő egy új konzervatív keresztény pártcsalád megjelenése a választások után. Valahogy el kell választani az ocsút a búzától.
Akitlosz
2024. május 13. 18:10
Magyarország az EU-ban nem tudja érvényesíteni az érdekeit. Magyarország nem az EU-ban tudja érvényesíteni az érdekeit. Ha a kapcsolatok Trumppal, Putyinnal, Hszivel rendben vannak, akkor Magyarország tudja érvényesíteni az érdekeit, lényegtelen, hogy von der Leyen mit sipákol. Ő nem tényező a világpolitikában, illetve nem Magvarország barátja.
lemez
2024. május 13. 18:05
A lmp eus képviselöje majdan rajta volt soros sátán fizetési listáján.2 millót kapott mint tanulópènzt.Nedermüller is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!