Meglepő kutatási eredmények: ezt szégyellik a legjobban a magyarok

2024. április 21. 07:10

Már-már hihetetlen.

2024. április 21. 07:10

Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Az Index egy kutatás alapján arról ír, hogy a magyarok nagy része szerint szégyellni kell

a példamutató viselkedést, illetve az anyagi problémákat. 

Kiderült: a legtöbben életükben a testalkatuk miatt szégyenkeztek már, annak ellenére, hogy az általános vélekedés szerint ennek nincs helye a hazai szégyenkultúrában. „Minden tizedik ember szégyellte már magát gombás eredetű fertőzés, vagy nemi fertőzés miatt, arról azonban rengeteg tévhit kering, hogy ezek a betegségek mitől alakulhatnak ki”, írják.

A Bayer Hungaria reprezentatív kutatása arra a kérdésre kereste a választ, hogy mit tartanak a magyarok általánosságban szégyellnivalónak.  Legtöbben az anyagi problémákat jelölték meg, 21,5 százalék.

Itt jönnek a legérdekesebb eredmények! Az anyagi problémákat ugyanis a morálisan pozitív tulajdonságok: becsületesség, segítőkészség és erkölcsösség követik (14,6 százalék),

a morálisan negatív jellemhibák pedig csak a harmadik helyen szerepelnek a felsorolt szégyenfaktorok között (11,8 százalék). 

A válaszok között előkelő helyen szerepelnek még a kulturális hiányosságok, az öltözék, az addikciók, az etikettnek ellentmondó viselkedés, a nemi-szexuális orientáció, valamint a higiéniai problémák, de az élmezőnyben foglalnak helyet a különböző betegségek, a technikai dolgokban való jártasság hiánya és a testalkat is.

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:16
🍓 ️ ­A­ ­­d­­­ö­­g­­­ö­s­ ­­­l­­­á­­n­­y­o­k­­­ ­v­­á­­r­­­n­­a­­­k­ ­­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­­.­­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­­­.­­𝗙­𝗨­­­𝗡
orygabor
2024. április 21. 15:32
Vannak, akiknek mindenről az infláció, meg az oktatásegészségügy jut eszébe. Élvezet lehet velük beszélgetni.
orygabor
2024. április 21. 15:28
Mi ez a fasság? Valami robot írta?
Geza2
2024. április 21. 15:16
Micsoda!? A becsületességet és a segítőkészséget valaki szégyelli? Milyen beteg mintán készült ez a felmérés?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!