Elég cuki, de veszélyes lehet a hódpatkány

2024. április 11. 10:06

Mosonmagyaróváron szaporodtak el az állatok.

2024. április 11. 10:06
null

Nyitókép: Mosonvármegye

Az utóbbi időben megszaporodtak a Lajta és a Mosoni-Duna partján a hódpatkányok, mást néven nutriák, a helyiek pedig rászokott arra, hogy etetni kezdték az állatokat. Dr. Novák Péter állatorvos a helyi lapnak, a Mosonvármegyének elmondta, hogy az első blikkre aranyosnak tűnő állatok veszélyesek, ugyanis többféle kórokozót is terjeszthetnek,

például a veszettséget és a leptospirózist, utóbbi pedig gennyes vesegyulladást is okozhat.

A szakértő szerint a nutriák harapása a legveszélyesebb, amely akár az etetés közben, véletlenül is előfordulhat, ugyanis az éles fogak könnyen okoznak súlyos sérüléseket. 

 

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­­ö­g­­ö­s­ ­l­­á­­n­­y­o­k­­ ­­­v­­­á­r­­­n­­­a­­­k­­ ­­r­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­𝗙­𝗨­𝗡
GrumpyGerald
2024. április 11. 20:03
"Elég cuki, de veszélyes lehet a hódpatkány" Azt hallottam, hogy Hódmezővásárhelyet ellepték a patkányok, de, hogy cuki lenne, az nem igazán jutott eszembe róla...
Patika
2024. április 11. 16:01
Régebben a bundájukért tenyésztettük is őket. 10-14 kg volt egy fejlettebb darab. 40 cm körüli testhossz17 cm magas. Négy kapafoggal tudott harapni is. A kaját vízben mosta. A két mellső végtagjaival evett ujjai közt az élelmét harapásonként forgatva. Szart se fertőzött meg egyik se, bár néha egymásnak este. Ilyen után a farkuk, fejük vérzett.
bunko-jobbos
2024. április 11. 13:54
Amíg a fehér nők édibédi patkányokat dédelgetnek, addig Abaújban meg szülnek a nők. Minden szatyorban ezek látszódtak ki (hétvégi megfigyelésem arról a környékről): csomagolt szeletelt kenyér, kóla, pelenka. Nem állateledel cuki faszompatkányokak. Az ország lakosságánbak kb. 10-12%-a cigány, a 18 éven aluliak között lehet vagy 30. Nem tudom, beszoptuk. De játsszatok csak fasza stratégiai játékokkal meg sétáltassatok kutyát nyugodtan, míg mások meg basznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!