Tragédia az Esztergom Rally-n: egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott

2024. március 24. 15:24

Eddig tisztázatlan okból.

2024. március 24. 15:24

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Donka Ferenc

 

Többen meghaltak és többen megsérültek, amikor az Esztergom-Nyerges Rallyn egy jármű lesodródott az útról és a nézők közé hajtott.

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a raliversenyen részt vevő jármű eddig tisztázatlan okból sodródott le az útról Lábatlan és Bajót között. A jelenlegi információk szerint négyen meghaltak, heten pedig megsérültek – írták a rendőrség honlapján.

(MTI)

***

 

 

Összesen 82 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:06
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­ö­g­­­ö­­s­­ ­­­l­­á­­n­­y­­­o­k­ ­v­­á­r­n­­a­k­ ­­r­­á­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­­𝗠𝟰­.­𝗙­𝗨­­𝗡
Tboyka
2024. március 25. 01:34
Nem lett volna ez a tragédia, ha a nézők és a rendezők jobban odafigyeltek volna a biztonságra. Az ilyen versenyeken az írott és íratlan szabály az, hogy kanyar külső felén soha nem szabad nézőknek lenni. Ha itt is betartották volna ezt, nem történt volna tragédia.
Illieral
2024. március 24. 19:14
"Egyébként én az összes ilyen technikai sportot betiltanám, csak Formula és Nascar, ahol viszonylag biztosított a nézők élete!" Hát csak nem lehet mindent is betíltani, de rally helyett van rallycross zárt pályás futam, ami igen látványos tud lenni, át lehetne oda teerlni a versenyzőket. Amúgy is alig vannak már a rally-ban már világszinten sem olyan népszerű, mint régen.
Illieral
2024. március 24. 19:12
"Véleményem szerint ilyen versenyeken bukóteret kellene kialakítani, pont az ilyen tragikus balesetek elkerülése végett! Részvétem az elhunytak hozzátartozóinak! Mielőbbi teljes gyógyulást a sérülteknek. " Egyes szakaszokon akár 200-as tempóval is mennek, tehát az úttól 20-30 méterre vagy messzebb kellene állni. Jó vannak olyan helyi szakaszok, ahol a dombtetöről biztonságosan is lehet nézni a versenyt, de a legtöbb hely veszélyes. Ámbár nem lehetetlen, hogy nagyon erős szabályozással le lehetne szűkíteni a nézőhelyeket, hogy ne legyen gond.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!