Szuverenitás vs. progresszivizmus

2024. március 15. 15:29

1848-hoz hasonlóan ma is szabadságharc zajlik.

2024. március 15. 15:29
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Magyar Nemzet

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

„A helyzet közel kétszáz év leforgása alatt jottányit sem változott, csak most éppen a magyar miniszterelnök az, aki az elnyomó, progresszív, úgynevezett »européer« liberálisokkal szemben fölemeli a szavát, és megpróbál gátat szabni a globalista erők ármánykodásának. De ugyanez a helyzet Amerikában Donald Trump korábbi elnökkel is, aki az amerikai mélyállam és a már itthon is jól ismert Soros-féle nyílt társadalom ellen küzd a mezőnyben egyedüliként, és próbál meg változtatni a dolgok jelenlegi állásán. Közös bennük, hogy a politika, amit képviselnek, újbeszélül mondva korántsem PC, ezért a haladók minden eszközzel megpróbálják megakadályozni, hogy ez a politikailag nem korrekt gondolkodás teret nyerjen, és ne adja isten szavazatok formájában manifesztálódjon a közelgő amerikai vagy az európai parlamenti választásokon. Az elnyomás eszközei persze különbözhetnek: a tengeren innen pénzbeli zsarolás, a tengeren túl börtönnel való fenyegetés, de mindkét esetben: elszigetelés, ellehetetlenítés. Nyugodtan mondjuk ki, nem más ez, mint ideológiai terror, végső soron a totalitarizmus egy puhább formája – csak most liberális köntösbe csavarva.

A kommunizmusban megedződött közép-európaiak számára nincs ebben semmi újdonság. Gondolhatunk itt a gyermekvédelem ügyére, amely szintén szorosan kapcsolódik napjaink szabadságküzdelmeihez. A különbség »csupán« annyi, hogy a kérdés ez esetben még húsba vágóbb, hiszen ha a gyermekek védelméről van szó, mindannyian rögtön megszólítva érezzük magunkat, azonnal a saját gyermekeinkre gondolva. Magyarországon egyelőre csak elborzadva olvassuk a híreket a nyugati országokból a 14 év alattiak nemátalakító műtéteinek engedélyezéséről, akár szülői beleegyezés nélkül is. Vagy stílusirányzat-kalauzokról, amelyekben meg akarják mondani nekünk, hogy mely nemekre utaló szavakat használhatjuk a kommunikációban és melyeket nem. 

Mi ebből nem kérünk. Ehelyett inkább azt üzenjük a progresszíveknek, hogy a gyermekeink védelméről nem vagyunk hajlandóak kompromisszumot kötni, hiába fenik a fogukat a woke elmebaj képviselői. Hiszen ne legyen kétségünk: ha az előbb említett példák még távoli problémáknak is tűnnek számunkra, egyre közelebb és közelebb kerül hozzánk ez a jelenség, ezért nekünk újabb és újabb ötletekkel kell előállnunk, és a csírájában kell elfojtanunk az ilyen és ehhez hasonló próbálkozásokat.

Emellett ne feledjük azt sem: 1848-hoz hasonlóan ma is szabadságharc zajlik, érdemes tehát az emlékezetünkbe vésni Batthyány Lajos, az első felelős magyar miniszterelnök mondását, amely úgy szól: »Hiába állunk az igazságosság és jogszerűség talaján, nem számíthatunk méltányosságra, csak saját magunkra.«”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­­A­­ ­d­­­ö­­g­­­ö­­s­ ­­­l­­á­n­­y­­o­­k­ ­v­­á­r­­­n­­a­­­k­­­ ­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­­­𝗨­𝗡
Ez D-dúr és e-moll
2024. március 16. 05:33
"robertdenyiro ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. március 15. 22:58 És? Az országok demográfiai helyzete folyamatosan alakul, változik, a bennük és körülöttük lévő társadalmi-gazdasági térrel és az ellátórendszerekkel együtt. Attól azonban, hogy csökken a lakosság és a jövőben akadozhat az ellátórendszerek jelenlegi formájukban történő működtetése (ami azok kényszerű vagy tervszerű átalakítását fogja magával hozni) még nem létezik olyan hogy demográfiai összeomlás egy ország szintjén..." No, cimbora, most jól bemutattad, milyen a hülye, amikor okoskodik. Utoljára ilyen megmondást a hetvenes-nyolcvanas években hallottam, ilyeneket sütöttek el a fekete-fehér tévévitákban a kinyúlt pulcsis szociológusok és őket szajkózva a nagyon kádárista, nagyon proli, mindentudó brigádvezetők. Ezért is vagyunk most ott, ahol vagyunk, ezért is omlott össze demográfiailag a népességünk. Az orbánisták még a kádáristáknál is rosszabbak, mert még náluk is ostobábbak.
Ez D-dúr és e-moll
2024. március 15. 21:12 Szerkesztve
"robertdenyiro ---> Ez D-dúr és e-moll 2024. március 15. 21:03 ...nincs olyan hogy demográfiailag összeomlott népesség..." Már hogyne volna olyan! A magyar népesség, mivel többen halunk meg, mint születünk, egyre gyorsuló ütemben fogy. A demográfiai összeomlást pedig követi a szociális, mivel egyre több eltartott jut egyre kevesebb aktívra és a szociális ellátórendszer egyre kevésbé tudja ellátni a feladatait. A nyugdíjkifizetések 25%-a már ma is állami transzfer, mivel az aktívak nyugdíjjárulékai nem fedezik, 2030-ra ez 40%-ra emelkedik. Az ellátások minőségének folyamatos lerontásával egy ideig ezt fenn lehet tartani, majd már úgy sem és jön az összeomlás.
tapir32
2024. március 15. 21:09
A háború támogatása szembemegy az európai értékekkel! Az öldöklés beszüntetése az egyetlen erkölcsös álláspont. Az élet a legfőbb érték! Tűzszünet és béke! A háború, az öldöklés támogatása az aljasság! Ferenc pápa az emberi életekért állt ki! Az európai értékeket Magyarország és a Fidesz-KDNP képviseli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!