Matt néhány lépésben: így leplezte le Soros Györgyöt az Action for Democracy

2024. március 15. 05:30

Közel két évvel az országgyűlési választások után, gyakorlatilag eltűntek azok a kérdőjelek, amelyek a baloldal kampánymilliárdjainak valódi forrása mellett sorakoztak.

2024. március 15. 05:30
Soros György

Nyitókép forrása: Fabrice COFFRINI / AFP

***

A pénzt Magyarországra utaló Action for Democracy (A4D) vezetői több, az X-en közzétett beszélgetésben elismerték, szó sem volt mikroadományokról, hiszen az összeg jelentős része Soros Györgytől származott. A kép azzal tisztult le teljesen, hogy a Mandiner.hu megszerezte az A4D 2022-es (a választás évére eső) pénzügyi beszámolóját, amelyből kiderül, a támogatás 90 százalékát egyetlen magánszemély adta.

 

Munkatársunktól

 

Az utóbbi hetekben az Amerikában bejegyzett Action for Democracy (A4D) vezetői számos leleplező kijelentést tettek arról, hogy miként, milyen eszközökkel befolyásolták más országok belpolitikai folyamatait.

Most összeszedtük az A4D többi prominensének, köztük Korányi Dávid ügyvezetőnek a legerősebb állításait, amelyeket az X-en, a MagaBabe nevű profilon tettek közzé az utóbbi hetekben.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Szuverén országok belügyeibe avatkoztak be

 

„Politikai lobbitevékenységet is végzünk. (...) Valójában nem vagyunk szégyenlősök, amikor tekintélyelvű vezetőket és irányzatokat kell bírálni, mint például Bolsonarót, Orbánt Magyarországon vagy Kaczynskit Lengyelországban.

Valójában elég bátran kritizálunk, és támogatjuk a helyi szervezeteket, tehát azokat a civil szervezeteket, amelyek nagyon gyakran meglehetősen kritikusak ezekkel a kormányzati szereplőkkel”

– fejtette ki az egyik felvételen Korányi Dávid, aki korábban egyébként Karácsony Gergely baloldali főpolgármester városdiplomáciai főtanácsadója is volt.

Utóbbi adalék azért is figyelemreméltó, mert egy másik helyen azt hangoztatta, hogy hazánk „esetében Budapest fővárossal próbáltunk nyomást gyakorolni a kormányra és az Európai Bizottságra, amikor a magyar forrásokról, a nemzeti tervekről tárgyaltak”. Szavai szerint a források visszatartását például európai biztosokon keresztül kívánták elérni.

Ezt is ajánljuk a témában

Kati Marton, az A4D kuratóriumi elnöke a lengyelországi akciójukról beszélt részletesebben a felvételek egyikén. „Nagy erőfeszítéseket teszünk Lengyelországban, mert ott hamarosan választások lesznek, amelyek nagyon kritikusak. És óriási hatása lenne az EU-ban annak, ha Lengyelország a szélsőjobbra tolódna. (...) Én szerveztem a találkozókat (...) Brzezinski nagykövettel vagy éppen a német nagykövettel” – számolt be róla az A4D második számú vezetője.

Ezek szerint az amerikai kormányzati összeköttetéseiket is felhasználva igyekeztek hatalomra segíteni Donald Tuskot és szövetségeseit a konzervatív PiS-szel szemben.

 

Elismerték, hogy Soros volt a fő donor

 

Wesley Clark, az A4D kuratóriumának tagja a nyilvánosságra került videók egyikén arról beszélt, hogy „bizonyos magánszemélyek” igyekeztek befolyásolni más országok választásait.

A „magánszemélyek” legfontosabbika pedig minden bizonnyal Soros György volt,

ugyanis az A4D több vezetője is beismerte, hogy elsősorban a tőzsdespekulánstól származott az a hatalmas összeg, amelyből a szervezeten keresztül a magyarországi ellenzék 2022-es választási kampányát finanszírozták.

„Azt hiszem, mindketten tudjuk, kiről beszélek, egy nagyon híres emberről”felelte Eric Koch, az A4D aktivistája a fő donor kilétét firtató kérdésre, s igennel válaszolt, mikor a beszélgetőpartner rákérdezett, hogy Soros György-e a szóban forgó személy.

Közben az A4D-nek a Mandiner.hu birtokába került 2022-es pénzügyi beszámolójából az is kiderült, hogy a szervezet mintegy 4 milliárd forintos éves költségvetésének 90 százaléka egyetlen, magyar állampolgárságú magánszemélytől származott.

Ezt is ajánljuk a témában

Korányi Dávid az egyik az egyik beszélgetés során azt is elismerte, hogy a guruló dollárok az ellenzéknél köthettek ki: úgy fogalmazott, hogy „megalapozott sejtése” szerint az általuk kistafírozott civil szervezetek „az ellenzék kezére játszanak”.

Ugyanakkor az A4D egy belső levelezésben már kerek-perec azt állította, az ellenzéki pártokat támogatták az adományokkal.

 

Orbán Viktortól tart a liberális elit

 

A felvételek több pontján is arról beszéltek az A4D vezetői, komoly fejtörést okoz számukra a magyar miniszterelnök növekvő tengerentúli népszerűsége. „Orbán Viktornak nagy követőtábora van az USA-ban, (...) a Republikánus Párt nagy kedvence, sőt, a konzervatívok a programjukat is Orbánhoz igazítják”állította a fentebb említett Wesley Clark.

Az egykori NATO-főparancsnok kitért arra is, hogy gyakorlatilag tehetetlenek a kormányfővel szemben: „Orbán Viktor egy okos fickó. Harminc éve van a politikában. Tudja, hogy mit csinál. Az ilyen embereket elég nehéz elmozdítani”.

Mindenesetre sok követ megmozgattak azért, hogy ez változzon. „Abban voltam érdekelt, hogy besározzam, beszennyezzem (Orbán Viktor) hírnevét legalább az Egyesült Államokban” – fogalmazott Eric Koch, aki azt is elmondta, ebből a célból a Yahoo News-ra készíttetett egy torzításoktól hemzsegő írást a magyar kormányfőről egy fehér házi tudósítóval.

Ezt is ajánljuk a témában

 

A vezető nemzetközi médiumokat is manipulálták

 

Az Action for Democracy aknamunkájának fontos eszköze volt a vezető fősodratú orgánumok befolyásolása, amivel egyebek mellett azt kívánták elérni, hogy a sajtó kedvezőtlen színben tüntesse fel a kipécézett országokat.

Bombáztam az amerikai médiát minden nap, közleményekkel, memókkal és feljegyzésekkel.

Tudja, volt egy tanácsadó testületünk olyan emberekkel, mint Anne Applebaum és más prominens írókkal, akik írtak az ügyről (...) szétküldtem mindezt mintegy 1500 különböző újságírónak”vázolta Eric Koch, hogy miként gyakoroltak nyomást a főbb médiumokra.

Ezt is ajánljuk a témában

Az A4D aktivistája a legerősebb állításait két vezető amerikai hírtelevízióról tette: „Naponta duruzsoltam David Chalian fülébe a CNN-nél, hogy tudod, amikor eljön az idő, a magyar választások fontosak lesznek. Most nem ugrik be a neve az NBC-s ... Szóval az NBC News elnökének is írtam e-maileket, hogy ez nagy dolog lesz, foglalkoznotok kell vele. És végül az NBC komolyan hozta is a témát.”

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:09
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­­ö­­­g­­­ö­­­s­ ­l­­á­­n­­y­­­o­k­­ ­­­v­­­á­­­r­­n­­­a­k­­ ­­­r­­­á­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­­.­­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Palatin
2024. március 18. 21:27
Nemzetünk démona, rossz szelleme Soros, Küzdelmünk ellene nehéz harc és szoros. Nála ármány, hitszegés megszokott rutin,. Szutykos gyülöletet szór ránk e Rasputin. Népünk hütlen gyermeke e tékozló fiú, Hogy bünbánón megtérjen, ahhoz ö túl hiú. Inkább még támadja hös népét konokul, Bünlajstromából mint aggastyán sem okul. Midászi vagyonát bösz hatalomra váltja. Kétes üzelmeit csupán istenünk ha látja, Kivel ö konkurál, mint "földi helytartója", Nem lesz már ideje, hogy vétkeit lerója... Ö maga köré gyüjtötte hiénák hadát, Harcias csalókat és nem kevés banyát. Vagyonát mutyikkal szerezte, toldotta, Züllött rajongóit ránk böszen bujtotta. Dühödt haragja miböl táplálkozik? Minden tette mögött a suska lakozik. Kezét tette volna magyarok pénzére, Ám bátor Viktorunk ütött a kezére. E szörnyü blamázst ö el nem feledé, A világ vad farkasait ezért összeterelé, Életét tette rá, hogy ezt megbosszulja, Mérgezett törét a magyarokba szúrja.
kissb56
2024. március 15. 15:40
s1G
catalina11
2024. március 15. 14:59
recipkoki (rintintin) Wesley Clark tábornok: Council, Washington, DC Nem mondtam ,mert nem igaz ,hogy Soros beavatkozott a magyar ,de ukrán demokráciába sem ,ahogy a választásokba sem " Clarkot megkérdezik, hogy sok olyan amerikai van-e, akik támogatják a magyarországi ellenzéket. „Nincsenek olyan sokan, mint szeretném. Senki sem olyan, mint George” – válaszolja erre Clark tábornok, elismerve, valóban Soros állhat főszponzorként a magyar baloldal mögött. "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!