Németh Balázs elárulta, indul-e a főpolgármesteri címért

2024. március 01. 12:22

„Az életem nagyobb részét a fővárosban töltöm, amikor kátyúba hajtok vagy szemetet látok az utcán, arra gondolok, hogy lehetne ezt jobban is csinálni” – fogalmazott.

2024. március 01. 12:22

Fél évvel a budapesti atlétikai világbajnokság után a szervezőcsapat egy része Németh Balázs vezetésével Best Ever néven új projektbe vág – derült ki a héten a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatójának Facebook-oldalán közzétet bejegyzéséből.

Németh az Indexnek adott interjújában beszélt a vébé tanulságairól és tapasztalatairól, egy lehetséges budapesti olimpiáról, a sajtóban vele kapcsolatban szárnyra kapott találgatásokról is.

Az egykori tévés többek között kijelentette, hogy a vébé vége óta „ürességet érez, bár a mértéke ennek csökkent és átalakult

Életre szóló élmény volt mindenkinek, aki részt vett benne,

 ugyanilyen élményt tudtunk adni a nézőknek is. Szerencsés dolog, hogy meglett a munkának az eredménye, nem mindig van így az életben” – idézte fel.

„Átkerültem egy másik buborékba”

Majd ezt követően rátértek a közéleti témákra is. Arra a kérdésre, hogy ha megtalálná egy politikai feladat, elvállalná-e, azt felelte, „valószínűleg egészségtelen volt az a hírfalás, amit 2022 előtt csináltam. Nagyon furcsán néztem azokra az emberekre, akik nem követték a világ minden rezdülését”.

Felidézte, „a vébé miatt átkerültem egy másik buborékba, csak az atlétikai vb érdekelt, és 

kiderült, hogy elég boldogan lehet élni, ha tart egy kis távolságot az ember a hírektől, a politikától”.

A beszélgetés során szóba került, hogy Németh Balázs neve a sajtóban előkerült, mint a kormánypártok lehetséges főpolgármester-jelöltje. Erre a rövidesen új projektbe kezdő Német azt válaszolta, hogy „a kiindulási pont egy tavalyi történet. Épp öltönyben, nyakkendőben tankoltam, amikor egy benzinkutas srác megkérdezte, hogy állnak a világbajnokság előkészületei, majd hirtelen a semmiből azt kérdezte, hogy utána én leszek-e a főpolgármester. Ezután rengeteg ismerős és ismeretlen is ugyanezt kérdezgette. A vb óta eltelt fél év, a közösségi oldalamon nem posztoltam azóta, de a mai napig kérdezik, hogy mikor lesz a nagy bejelentés”

Emlékeztetett, hogy „sajtóhírek szerint a sikeres vb után magas rangú politikusok között is felvetődött a nevem, 

de hivatalos és informális megkeresést sem kaptam. 

Ilyenkor természetes, hogy eljátszik az ember a gondolattal. Az életem nagyobb részét a fővárosban töltöm, amikor kátyúba hajtok vagy szemetet látok az utcán, arra gondolok, hogy lehetne ezt jobban is csinálni. De ez csak játék a gondolatokkal, nem tervezek indulni a főpolgármester-választáson” – szögezte le.

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Németh Balázs

Facebook

Idézőjel

Napra pontosan fél éve ért véget a budapesti atlétikai vb, amelyik – hála a kollégáknak – minden idők legjobb világbajnoksága lett, igazi MAGYAR VILÁGSIKER.

Nyitókép: Németh Balázs Facebook-oldala

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fed74
2024. március 02. 09:12
Te közpénzen kitartott kis fideszes geci!!!!!
herceg-3
2024. március 01. 18:53
Nekem Balázs simán bejönne, mint főpolgármester!
Reszelő Aladár
2024. március 01. 18:20
Nem lenne rossz karakter, a VB-t rendesen összerakta. Hogy mire lenne képes egy város élén? Szerintem a hiperpasszív Karácsony óta teljesen mindegy. Legalábbis az ő szavazóit ez egy nagyon kicsit sem izgatta, sőt, az rá idén szavazóit pedig sem a képessége, sem az eredményei nem mozgathatja, mert az neki nincs. Ha 4 és fél év alatt minden nap megtanul EGYETLEN(!!!!!) angol szót, havonta egy nyelvtani szerkezetet és heti 1-2 órát gyakorol, akkor mára tudna angolul. De egy igazi liberálisra nem vonatkozis az élethosszig tartó tanulás.
Novicsok-5
2024. március 01. 16:41 Szerkesztve
Ez nem hírolvasó volt a közmédia csatornáján? Ez is jó sok nyalással jutott el oda ahova, kétlem, hogy a végzettségének vagy a tudásának köszönhetően.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!