Ílyen az amerikai nehéztüzérség működés közben – a cél a „diktátor” Orbán Viktor és a Fidesz-kormány totális lejáratása

2024. március 21. 06:36

Már nemcsak a titkosszolgálati jelentések bizonyítják, hogy az Action for Democracy 2022-ben a választási eredmény befolyásolására törekedett: a szervezet vezetői, tagjai is elismerték a nyilvánosságra kerülő videókon. A Szuverenitásvédelmi Hivatal vizsgálódik az ügyben, Korányi Dávidék viszont állítják: összeesküvés áldozatai.

2024. március 21. 06:36
null
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Nyitókép: Mandiner-grafika

Megdöbbentő részletek derültek ki az utóbbi hetekben arról, hogy a közvetlen pénzügyi támogatás mellett milyen eszközökkel igyekezett befolyásolni a Korányi Dávid alapította Action for Democracy (A4D) és a hozzá kapcsolódó személyek a 2022-es parlamenti választást. Mint köztudomású, a magyar titkosszolgálatok részletekbe menően feltérképezték, majd nyilvánosságra hozták a beavatkozási kísérlet hátterét, a személyes és szervezeti összefonódásokat. A tavaly nyáron a titkosítás alól részlegesen feloldott jelentés szerint az Action for Democracyn és egy svájci alapítványon keresztül csaknem 4 milliárd forintnyi támogatás érkezett Magyarországra a baloldal kampányára.

A pénz forrását akkor még nem sikerült azonosítani, ám az X-en néhány hete közzétett videókon az A4D több vezetőjének vallomása alapján is nyilvánvalóvá vált, hogy Soros György állt a magyar ellenzékhez juttatott összeg mögött. Sőt, a beavatkozási kísérletet az amerikai Demokrata Párt vezetésével egyeztetve hajtották végre.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:07
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­­ö­g­ö­s­ ­­l­­­á­­n­y­o­k­­­ ­v­­­á­­r­­­n­­­a­­k­­ ­­r­­á­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­.­­𝗙­­𝗨­­­𝗡
Mindenhova
2024. március 21. 10:00 Szerkesztve
Tudom sokan vitatják, de fel kellene már ismerni, itt nem szuverenitásról kell beszélni. Magyarország ugyanis nem szuverén. (Már nincsenek a világban szuverén országok. Ezek csak lózungok. Mindenki mindenkire befolyással van.) Egyszerűen érdekek vannak, amely érdekek kívülről erősebbek, és ezen kívülről jövő érdekek az önálló, tőlük jelentősen eltérő érdeket nem szeretik. Magyarország többségében germán befolyás (magántulajdonban) alatt van. 40% német 20% osztrák, 20% usa, 20% mindenki más. A lényeg az utolsón van, ami kb. a 0%-val konvergál, vagyis a magyar érdek. A germán érdek magyar köntösbe van öltöztetve, ezt képviseli a fidesz. Az amcsik étvágya megnőtt, nagyobbat szeretnének harapni, de mivel a magyar érdek 0, csak a germánok kárára tudják megtenni, akik viszont gyávák nyíltan felvenni a harcot, (nekik ez a taktikájuk, nem mernek, nem akarnak szembe menni az amcsikkal) ezért magyar érdeknek nevezik a sajátjukat. A vita (ami valójában csak osztozkodás) csupán színjáték.
csapláros
2024. március 21. 09:37
Lajoss 2024. március 21. 06:50 ..."Szerintem ők is eladták a Városházát,ugye,Robi? 😂😂😂😂 Szánalmas a kesmás erőlködés a semmiről…"...Ja, ja. Eladták. Téged is eladtak, minden csepp grammodat, látatlanban, anélkül hogy meggyőződtek volna róla, hogy van-e egyáltalán agyvelőd. Azóta írod távirányításban azt, amit ők diktálnak. Arra még jó vagy nekik.
2024. március 21. 08:07 Szerkesztve
Jó, ha mindenki látja, hogy az ország szuverenitásának "elengedése", a kormányváltás azonnal visszavetné az országot, mert a jutalékos politikai ellenzék azonnal kiszolgáltatná az ország teljes vagyonát és népét a globalokufároknak ugyanúgy, ahogy azt 1949-2010 között tette. Akarjuk-e, hogy a nemzetgazdaságból harminc év alatt 242 milliárd dollárnyi vagyont kiszivattyúzzon a globalokufárok internacionalista hálózata? NEM! Nem Mr. Pressmanra! Nem Soros Gyuka bára! Nem Sanyikára! Nem a globalokufárok brüsszeli lerakatára! Magyarország nem eladó, Magyarország nem kiadó!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!