Új hazai rekord: közel 300 millió forintos kártérítést ítéltek meg egy lebénult fiú családjának

2024. február 28. 21:43

Az óvodát képviselő ügyvéd szerint magyar viszonylatban abszurd a kártérítés összege.

2024. február 28. 21:43
null

Rekordösszegű, 265 millió forintos kártérítést, és havi 1 millió 800 ezer forintos járadékot ítéltek meg egy lebénult fiú családjának – számolt be az RTL Híradó. 

Az ügy előzménye, hogy 

2013-ban az akkor hároméves gyerek egy fővárosi óvodában félrenyelt egy répadarabot és hiába értek oda gyorsan a mentők, addigra olyan súlyos oxigénhiányos állapotba került, hogy újra kellett éleszteni. 

Bár túlélte, végtagjai lebénultak és értelmileg is sérült. Az óvodát képviselő ügyvéd szerint magyar viszonylatban abszurd a kártérítés összege.

A család élete tönkrement, a szülők elváltak, az anya beteg fiával Németországba költözött. A pert hét éve indították az óvoda ellen. A felelősséget – azaz, hogy kulturált étkezéssel a baleset elkerülhető lett volna – a bíróság már korábban megállapította. Most a kártérítés összegéről született jogerős döntés.

Nyitókép: Illusztráció/Vajda János

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:15
🍓 ️ ­­A­­ ­­d­­ö­g­­ö­­­s­­ ­­­l­­­á­n­­­y­­o­­­k­ ­­v­á­­­r­­­n­­a­­k­­ ­­r­­­á­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­𝗖­­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
KBA98
2024. február 29. 16:30
Elég furcsa történet, de jó sok pénz!
karakter-2
2024. február 29. 08:32 Szerkesztve
Egyébként a gyerekek nyelése élettanilag biztonságosabb, mint a felnőtteké, mert a gége magasabban van, így a félrenyelés veszélye kisebb, védettebb a légút (pl. szopásnál ők egyszerre tudnak nyelni és lelegezni). Ez a tragédia élettanilag is szörnyű. És méltatlan, hogy az ember (szerintem a szakértő is, ha volt egyáltalán), csak találgathat, hogy mi vezetett ide.
karakter-2
2024. február 29. 08:02
"Egy óvoda amúgy hogy akadályozhatta volna meg, azt hogy egy kisgyerek félrenyeljen egy falat ételt? " --- Sajnos sehogy, a nyelés reflexes folyamat. Szörnyű tragédia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!