Tudja, mit jelent ez a sárga felfestés az utakon? Mutatjuk!

2024. február 27. 09:37

Ha ilyet látunk, semmiképp se hagyjuk ott az autónkat.

2024. február 27. 09:37
null

A szaggatott vonallal körülhatárolt sárga útburkolati jelzéseket a KRESZ szerint elsősorban a vasúti átjárók és az útkereszteződés környékén találjuk. Ezeken a felfestéseken szigorúan tilos megállni, ahogy parkolni is. Veszélyes területekre hívhatja fel a járművezetők figyelmét.

Hasonló festést láthatunk a társasházak bejárata közelében is. 

A mentők, tűzoltók, rendőrség és a szolgáltatók gépjárművei jellemzően ezeken a helyeken tudják megközelíteni a társasházak bejáratát a lehető legkönnyebben és legrövidebb úton, szóval itt is tilos parkolni.

(Vezess.hu)

Nyitókép: budakalasz.hu

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:28
🍓 ️ ­A­­ ­­d­­­ö­­­g­­ö­­s­­ ­l­á­n­y­­o­­k­­ ­­­v­á­­­r­n­a­k­­­ ­r­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Jajdejónekünk
2024. február 27. 11:37
Akinek van jogsia, tudta eddig is. Akinek nincs, annak meg nem kell tudnia, így nem is érdekli. De ha igen, ki lehet gyorsan internetezni. Szóval mégegy teljesen hiábavaló írás.
zrx8
2024. február 27. 10:09
A firkász szokás szerint megint nagyon képben volt. Nem kellene bulvárfosok írásán pallérozott elméket komoly témák közelébe engedni. Ezt a jelzést _forgalmi_ területen festik fel, ahol szóba sem jöhet a parkolás, arra egyébként is ott a megállni ill. várakozni tilos tábla. Ennek az a funkciója, hogy forgalmas csomópontokban megelőzzék a dugókat, mert egyes úrvezetők előszeretettel hajtanak be a sárgába, hogy "ezen még átérünk".. aztán előttük megáll a sor, és így elállják a keresztirányú forgalom útját. Ha ez egy ilyen sraffozáson történik, a rendőrnek már van jogalapja, hogy büntessen, mert a KRESZ szerint ilyenre csak akkor hajthatsz rá, ha biztos vagy benne, hogy el is tudod hagyni. A valóságban még soha nem láttam, hogy tényleg büntettek volna olyan autóst, aki ilyenen dekkol, talán a rendőröknek is szólni kéne..
files32
2024. február 27. 09:57
A rendőrök viszont szarnak a kresz-re.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!