Novák Katalin hosszú évekig készült az elnöki szerepre

2024. február 20. 20:39

Ezek után egy új köztársasági elnök nem mer majd hibázni.

2024. február 20. 20:39
Skrabski Fruzsina
Skrabski Fruzsina
Facebook

„Értem a lemondás indokait, de továbbra is azt gondolom, hogy sokkal többet veszít az ország, mint nyert a lemondással. Jött a haragcunami és elsodorta az elnököt. Lemondott, megnyugodhat mindenki, de ki beszél arról, hogy nem vesztettünk-e többet a lemondásával?

Novák Katalin hosszú évekig készült az elnöki szerepre. Diplomáciai zsenialitása, hiteles kedvessége, hite, az emberek iránti bizalma és érdeklődése, nyelvtudása, nyitottsága olyan új lehetőséget adott a megosztott társadalmunknak, ami hazai és nemzetközi felemelkedésünket segítette és segíthette volna még tovább is. Nemcsak gazdasága van egy országnak, hanem lelkiállapota, társadalmi tőkéje is.

A politika jellegénél fogva állandó harcot, feszültséget és megosztottságot jelent és Katalin ezt szerette volna kibékíteni hazai és nemzetközi szinten. Mindenkit meghallgatott, mindenkivel szóbaállt, legyen az ukrán elnök, fogyatékos szervezet vezetője vagy gazdálkodó a végeken. A tanácsadó testület olyan volt, mint egy csoda. Sokféleképpen gondolkozó emberekkel, akiktől kifejezetten kérte és várta a kritikát. Azt gondoljuk és ez sokszor így is van, hogy aki hatalomba kerül, nem jut el oda a nép fájdalma, mert megszűrődnek az információk, a számok elnyomják a valóságot. Katalin ez ellen küzdött és tényleg mindenki tanácsára nyitott volt, legyen az ellenzéki újságíró, politikus, demonstráló.

Ezt vesztettük el. Esetleg nem vesztjük el, ha nem szavazza meg a Parlament a lemondását. Jószándékból hibázni és azt megbocsátani nagy tett lenne. A sok jóért, amit aztán a haza kaphat érte, érdemes. Tudom, nem vagyok naív, hogy a politika ennél sokkal pragmatikusabb, de hát tematizál mondanák, de hát pontot tettünk, megyünk tovább.

De mit veszítünk a válással? Mit veszítünk, ha a hazugságot és a romlottságot hagyjuk győzni, ha a kiabálóknak és gyülölködőknek sikerül elnyomni a nyugodt építkezést? Ezek után egy új köztársasági elnök nem mer majd hibázni. Inkább nem csinál semmit, abból nem lehet baj. Ez kell nekünk?”

Nyitókép: Mátrai Dávid/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. február 23. 03:05
A smegmafil Fruzsi mit vernyákol? Siratja Pedernyák Katit? Az új pedóelnök majd átveszi tőle a pedofilok védelmét.
2024. február 22. 02:09 Szerkesztve
Skrabski is jól ráakaszkodott a Fideszre, ezzel is növelve a "hajó" terhét. Van egy rakás válaszonline-os és magyarhangos haverja, akikkel "jól lehet beszélgetni", ahogy ő mondja, meg még miegymás. Kiemelném a haverjai közül az egyik legundorítobbat: Dévényi Istvánt. Hogy ez a nő is Novák tanácsadói körébe tartozott, sokat elmond az elnökasszonyról, amint az is, hogy egy magát permanensen Gundelnek hazudó Takács is az volt. Majd most meglátjuk mi következik, Orbánnak Cromwellnek kellene lennie, már ha van benne spiritusz és rendet vágni maga körül és az egész Fidesz bandában. De ez véráldozattal járna, és nem mellesleg nagyon sok szál is köti őt, értsd, fogják, nyomják rendesen ( a brancs) a stiklijei miatt. De a nemzet egysége és túlélése érdekében kiegyezés is elképzelhető, ami nagyom komoly kompromisszumokkal jár.
contractor-2
2024. február 21. 22:56
"Nemcsak gazdasága van egy országnak, hanem lelkiállapota, társadalmi tőkéje is." Az ország lelkiállapotának a legjobb fokmérője az újszülöttek száma, ami történelmi mélypontra süllyedt. Még a két VH. alatt sem volt ilyen katasztrofális a magyar demográfiai helyzet. Ez az igazi mutató. A kormány akkor is mindenhol háborút lát, amikor rajta kívül senki. De háborúban nem szoktak gyerekek születni, amit benézett Orbán és a kormány.
KBA98
2024. február 21. 17:17
Nagyon sajnálom, nagyon örültem a kinevezésének!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!