Néhány százan vannak a kegyelmi ügy miatt meghirdetett fáklyás felvonuláson

2024. február 21. 19:04

A tudósítások szerint a résztvevők némán vonulnak.

2024. február 21. 19:04
null

El a kezekkel a gyerekektől címmel tartanak fáklyás felvonulást az Országos Közös Akarat szervezésében, ahogy azt a múlt heti influenszer-tüntetés végén bejelentették

Ezt is ajánljuk a témában

A vonulásos tüntetés néhány tucat résztvevői délután 5 órától a Gellért téren gyülekeztek, innen háromnegyed hat körül indultak tovább a Kossuth téren található Miniszterelnöki hivatalhoz. A Szabadság hídon és a pesti alsó rakparton sétáltak a demonstrálók a Kossuth térre, tudósít a 24.hu.

A Telex szerint a tüntetés öt órai kezdetekor 200-300 résztvevő – túlnyomó többségében középiskolás és egyetemista – és viszonylag sok rendőr jelent meg a Szent Gellért téren. A hangulat békés volt, csak akkor alakult ki kisebb tumultus, amikor a résztvevők elállták a metrólejárót – nem szándékosan, csak egyszerűen túl kicsi volt a tér ennyi emberhez – írja a lap.

A tüntetők háromnegyed hatkor elindultak a Szabadság hídon. Buda felé járható volt autóval a híd, csak Pest felé foglalták el az úttestet. A menet útvonalát a szervezők biztosítják. Többször bemondták a hangosbeszélőn, hogy ez egy néma, méltóságteljes vonulás. Senki nem kiabál jelszavakat. A tömegben két nagyobb transzparest lehetett látni, az egyiken az szerepelt, hogy „A rendszer maga a hiba”, a másikon pedig ez: „K. Endre most is gyerekek között lehet.”

Este hat óra után a felvonulás eleje már a Belgrád rakparton járt. 

A nyitókép illusztráció. Fotó: Polyák Attila

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2024. február 22. 08:47
A ballib portálok számokat nem közöltek. Ezek szerint 2-300 tüntetőről van szó. Bulikának is kevés.
madárinfluencer
2024. február 21. 23:11
Lehet, hogy egy Dávid-csillag lóg a kép jobb oldalán táblát tartó tüntetőlány nyakában? Szerintem a pedofil bűnesetek sorába kellene azt is sorolni, amikor kiskorú diákokat használnak fel politikai célokra.
elfújta az ellenszél
2024. február 21. 22:29
Persze hogy néma, hiszen mit mondhatnának? Hogy köszönjük Orbán Viktornak a gyermekvédelmi intézkedéseket?
fasputin
2024. február 21. 22:22
Azariah koncert nélkül ennyi embert izgat a "politikamentes" tüntetés.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!