Kajdi Csaba: Nekem nincs személyes problémám Deutsch Tamással, miért kezelném ellenségként? (VIDEÓ)

2024. február 04. 12:58

Az influenszer szerint nálunk csak az éppen regnáló hatalom hangját hallják az emberek és a nácik is az ezeréves birodalomban hittek.

2024. február 04. 12:58

Kajdi Csaba, azaz Cyla, a Visage modellügynökség tulajdonosa, influenszer, aki Donáth Anna meghívására Strasbourgban járt, a 24.hu-nak elmondta: „pozitív dolog egyáltalán egy nagy, európai családhoz tartozni. De hát az utóbbi időben 

patás ördög lett minden, ami európai.”

Hozzátette: „akiknek példát kellene mutatniuk – akik vezetik az országot és hatással vannak a társadalomra –, olyan elképesztő módon kommunikálnak, és olyan hangnemet ütnek meg, ami után nem csoda, ha az utca embere ezt átveszi. A közbeszéd ott tud eldurvulni, ahol nincsenek szabályok, mert a vezetők úgy kommunikálnak, ahogy nem szabadna. Ezek a kifejezések, hogy dollárbaloldal, hazaáruló, sunyi, vidéki róka – nem volna megengedhető kulturált emberek közt.”

Kapott olyat üzenetet, mesélte, hogy „átálltál a hazaárulók mellé, a patkányokhoz”. „Így nem beszélünk a másik emberrel, sem a honfitársaddal. Nekünk, választópolgároknak nem feladatunk ugyanolyan ellenséges viszonyt fenntartani egymással, mint amit az ellenzék és a kormány mutat sok esetben. Állampolgárok vagyunk, ugyanúgy magyarok; csak én a túrós tésztát szeretem, te a palacsintát, de ettől nem vagyunk egymás ellenségei. Az ilyen üzenetek azt mutatják, hogy az emberek mennyire ki tudnak vetkőzni önmagukból, sokszor feljogosítva érzik magukat, hogy 

így beszélhetnek bárkivel. Vagy csak azzal, aki kicsit kritikus. Erre rásegít egy nagy lapáttal a lakájmédia,

 ahol olyan színvonalú újságírás folyik, amelybe belefér közönséges nyelvezettel sértő dolgokat írni bárkiről” – mondta.

Mint kiderült, találkozott Deutsch Tamással Strasbourgban. Erről így mesélt: „Bizony. Volt, aki azt kérdezte utána, egyáltalán hogy tudok neki köszönni. Tisztázzunk valamit: nekem nincs személyes problémám Deutsch Tamással; miért kezelném ellenségként? Miért van ennyi düh és gyűlölet egymás iránt a magyar társadalomban? 

Deutsch egy politikus, aki odalépett hozzám, kezet nyújtott, én pedig udvariasan elfogadtam,

 tisztelettel viseltettem iránta. Ő ugyanígy tett.”

És valóban:

Az influenszer később egyre érdekesebb dolgokat mondott, amikor napjaink Magyarországáról volt szó és Orbán Viktor kormányzásáról:

 „A nácik az ezeréves birodalomban hittek, és a kommunizmus is öröknek tűnt. Szeretném, ha az emberek szeme egyszer kinyílna,

 ami viszont nehéz és hosszú folyamat. Mondjuk ki: ahol propaganda működik, ez évtizedekig elhúzódhat. A folyamatos dezinformálásnál mindig csak az éppen regnáló hatalom hangját hallják az emberek. Ez minden rendszernél így volt. Az nagyon félelmetes, hogy ideológia is épül ezek mentén, ami veszélyes, mert az tovább fennmarad, mint maga a rendszer. 

Az ilyen rendszerek a létező vagy szinte már alig létező ellenzéket mindig próbálják elhallgattatni,

 kő alatt tartani, és a legkevesebb lehetőséget biztosítani a megszólalásaikhoz. Szomorú, hogy 

Budapest főpolgármesterének az egyetlen kommunikációs felülete a közösségi oldala” –

állítja Kajdi Csaba.

Nyitókép: Instagram

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paracelsus-2
2024. február 05. 00:45
Elkeserítő, hogy ez a selejt féreg tényező lehet.
rocktoberi-2
2024. február 04. 14:57
Ostobán és pofátlanul hazudik ez a szarjankó is. Jól választott Donáth. Passzol hozzájuk.
Takagi
2024. február 04. 13:58
Buta.
zavulon
2024. február 04. 13:55
Elképesztő mi szemetet összeszednek a momentánosok, teljesen feleslegesen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!