Járatritkítások ügye: ugyanazt a mondatot ismételgette Karácsony kabinetfőnöke

2024. február 05. 20:49

Az nem derült ki, hogy konkrétan kinek a fejéből pattant ki az ötlet. De már visszavonták.

2024. február 05. 20:49

Az ATV-ben reagált a járatritkításról szóló információkra Balogh Samu, Karácsony Gergely főpolgármester kabinetfőnöke. Mint ismert, a járatritkításról szóló döntés előtt nem történt egyeztetés, a baloldali városvezető pedig kénytelen volt visszavonni a lépést. Helyreállt a régi menetrend, az azonban nem derült ki, ki volt az ötletgazda.

A Világgazdaság (VG) az ügy hátterét ismerő forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy bár a fővárosi vezetés úgy állította be, mintha a botrányba fulladt járatcsökkentési döntés csak a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felelőssége lenne,

az ötlet és a koncepció nem tőlük, hanem a főpolgármester közvetlen környezetéből, pontosabban Balogh Samutól származott.

Balogh Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes 2020-as lemondását követően gyakorolja a BKK tényleges felügyeletét.

Ezt is ajánljuk a témában

A Világgazdaságnak név nélkül nyilatkozó forrásai azt állították, hogy a menetrend módosítása Karácsony kabinetfőnökének „nagy sztorija volt, amelynek végrehajtása aztán a BKK-ra hárult”

Ahogy most VG kiszúrta, Balogh Samut erről pár napja az ATV Egyenes beszéd című műsorában kérdezték, de válaszaiból nem igazán derült ki, hogy mi is az igazság. Bár a kabinetfőnök azt mondta „teljességgel nem igaz, hogy ő irányítaná kézi vezérléssel a BKK-t”, alapvetően megdicsérte a javaslatot, jó iránynak nevezte azt a célt, hogy jobban használják fel az erőforrásokat.

Csak annyit ismert el, hogy történtek problémák a bevezetéssel kapcsolatban. Arra sem adott egyértelmű választ, hogy mikor ismerte meg a járatritkítási terveket és mit szólt hozzá.

Csupán azt tudta mantraszerűen ismételgetni, hogy „ezen már túl vagyunk, és megyünk tovább”.  

A teljes adást itt nézheti meg, Balogh 6.15-től beszél a járatritkításról:

Fotó: ATV/YouTube
 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. február 05. 23:03 Szerkesztve
Ezek elütnek, utána: ,,Ezen túl vagyunk megyünk tovább!" Na ezért nem kell őket döntéshozó helyre beengedni.
Same
2024. február 05. 22:02
Szégyen ez az ember! Kaligeli pusztulj el!
kekszalagosautistamarki
2024. február 05. 21:02
kedves baloldali kommentelők ezekre a szánalmas amatőrökre sikerült leváltani az okleveles mérnök tarlós istvánt és csapatát
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!