Ellenzéki segítség Orbán Viktornak

2024. február 26. 07:16

Az influenszertüntetés után Orbán Viktor pártpolitikai ellenfelei lebőgtek.

2024. február 26. 07:16
SZABÓ Tímea; KARÁCSONY Gergely; BEDÕ Dávid; IVÁNYI Gábor; VARJU László; FEKETE-GYÕR András; DOBREV Klára; KUNHALMI Ágnes
Nagy Attila Tibor
Nagy Attila Tibor
Index

„Kár volt a vasárnapi tüntetést megtartani. Meglehetősen kevesen mentek el a DK–MSZP–Momentum–Párbeszéd – Zöldek által meghirdetett demonstrációra. A tüntetésnek nem sikerült egységes, jól megfogható üzenetet közvetítenie, ellenben fenntartotta, sőt, talán még fokozta is az ellenzéki pártok közötti ellentéteket és bizalmatlanságot azzal, hogy Kunhalmi Ágnes MSZP-társelnök a nagyobbacska ellenzéki pártok kritizálását tartalmazó beszédével elvitte a show-t. Az LMP viszont jól járt, hogy nem adta a nevét a kudarcba fulladt demonstrációhoz. És bizony

JÓL JÁRT AZ ORBÁN VIKTOR VEZETTE NER IS, MERT A HATALMAS INFLUENSZERTÜNTETÉS UTÁN A PÁRTPOLITIKAI ELLENFELEIK LEBŐGTEK

a vasárnapi délután, és ezért a kormányoldalnak semmit sem kellett tennie, csak kárörvendően figyelnie. Ott voltam a tüntetésen, és volt alkalmam tapasztalni, hogy az Országház előtti területnek még a fele sem volt megtöltve demonstrálókkal, de még a színpad előtti terület egy részén is viszonylag kényelmesen lehetett sétálgatni, a parkos részeken csak néhány ember üldögélt vagy álldogált a tüntetést figyelve. Saját megfigyelésem alapján hihető a kormánypárti médiának azon állítása, amely mindössze pár ezer emberre saccolta a tüntetők létszámát. Karácsony Gergely főpolgármester beszédében elismerte, hogy bizony nem voltak elegen. (...)

Igaz, a tüntetésen résztvevők száma még nem minden. Az ellenzék kudarca kisebb lett volna, ha lett volna olyan nagyszerűre sikerült beszéd, amely hetekre témául szolgált volna a nyilvánosság számára. Egy jó beszéd felkelti a figyelmet, utóélete van, és ha az interneten utólag nagyon sokan megnézik, és elgondolkodnak rajta, akkor majdhogynem mindeggyé válik, hogy milyen kevesen jelentek meg a tüntetésen.

Ám nem volt ilyen beszéd.”

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hang
2024. február 27. 13:25
Én örülök, hogy megtartották ezt a tüntetést. Újabb beégés.....
letsgobrandon-2
2024. február 26. 22:13
balfaszok :D
Palatin
2024. február 26. 18:33
Milyen volt böszmesége, nem tudom már, De október haván e barbár eszemben jár. Saját sortüzét nézvén, mint részeg gúnár, Lelkében minden találatra szólt egy fanfár. Milyen volt böszmesége nem tudom már, De ha látom e kajlán vigyorgó szerzetet, Szívem sajog, sajnálom e mulya nemzetet, Miért hagyja még öt, miért oly palimadár? Milyen volt böszmesége nem tudom már, De ha arra gondolok, hogy ez a bösz lator, - Ha népem, ne adja Isten, lenne oly botor -, Repetázna, várna ránk a sors, a bús, a sivár.
Palatin
2024. február 26. 18:31
Ezek a tüntetések semmit nem érnek, mert mindnki tudja, hogy ebben csak a balhé, Gyurcsány magánszáma a lényeg, képmutató bohóckodásról van szó. Gyurcsány, - általánosságban véve -, olyan a politikában, mint egy talajvizzel és békákkal teli bombatölcsér az autópálya közepén. Ha a fékek és ellensúlyok rendszerét tekintjük, akkor Gyurcsány a bot a küllök között. Legkedvesebb hobbija elnökriasztó tüskésborzként nyilvánosan idétlenkedni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!