Márki-Zay Péter nem bír magával, ezúttal Ungár Péterbe és Jakab Péterbe állt bele

2024. január 12. 12:30

Álellenzékinek nevezte Márki-Zay Péter a baloldali pártok vezetőit, kiemelten az LMP és a Nép Pártján elnökét. Hódmezővásárhely polgármestere szerint Ungár Péter és Jakab Péter valójában Lázár Jánost és a Fideszt támogatják.

2024. január 12. 12:30
MÁRKI-ZAY Péter

„Lázár János már most elkezdte előkészíti a 2026-os választásokat azzal, hogy bejelentette, nem indul újabb egyéni parlamenti mandátumért a választókerületében, valójában az emberein keresztül a jövőben is kontrollálni akarja Hódmezővásárhelyt. Előhúz majd a kalapból egy béke angyalát, aki majd állítólag független lesz, és majd mindenkivel meg akar békélni. De valójában ugyanúgy a Fidesz és Lázár János embere lesz” – reagált az ATV műsorában Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere arra, hogy Lázár János építési és közlekedési miniszter, Hódmezővásárhely országgyűlési képviselője a közelmúltban bejelentette: nem indul újabb egyéni parlamenti mandátumért. 

Ezt is ajánljuk a témában

Márki-Zay Péter nem hiszi el, hogy Lázár valóban visszavonulna. Úgy látja, a miniszter támogatásával indul majd egy független jelölt, akinek minden eszközt megadnak. Hódmezővásárhelyen két jelöltre számít a polgármester, mindenki mást a Fidesz és Lázár János emberének, álellenzékinek tart.

Ki indít jelölteket? Látszólag az ellenzékiek, valójában a Fidesz. A Nép Pártján, vagyis Jakab Péter mellé már Ungár Péter is bejelentkezett, hogy indítanának álellenzéki képviselőket” 

– fakadt ki Mári-Zay.

A hatpárti balos összefogás azóta új pártot alapító, egykori szövetségeseivel szembeforduló listavezetője úgy véli, Hódmezővásárhely ebből a szempontból az ország tükre, mondván, akár Budapesten, akár Miskolcon, vagy más városokban, ahol több ellenzéki jelölt is indul, ott ez mind a Fidesz érdekében történik. A politikus az ellenzéki pártoknak azt üzeni, vagy állapodjanak meg, vagy egy előválasztáson döntsék el, hogy ki az esélyesebb a Fidesz legyőzésére, de egy igazi ellenzéki jelölt kell, hogy legyen. Semmiképp ne induljanak többen, mert a szavazatok megosztása miatt ezzel a Fidesz győzelmét biztosítanák be. 

Márki-Zay Péter ismét az ellenzéki pártokra utalt: szerinte amelyik párt jelöltet indít Hódmezővásárhelyen, az a Fidesz érdekében teszi, Lázár János pedig nem lesz hálátlan.

A Mindenki Magyarországa Mozgalom alapítója korábban már a Facebookon is reagált Lázár bejelentésére: „miután bejelentetted, hogy képviselő már nem leszel, itt a lehetőség, indulj el te a Fidesz színeiben a polgármesterségért Vásárhelyen! Egy disznóvágás, néhány száz vagy néhány ezer, romos házakba bejelentett szerbiai magyar voksturista (megszavaztátok, teljesen legális!), és nyerhető a város!”

Érdekesség, hogy ezzel együtt a közlekedési és építésügyi miniszter ajánlatát a tömegközlekedési tarifarendszer átalakítására a polgármester elfogadja.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. január 15. 10:26
Márki Zay Péter csaló..
harcimarci-9-9
2024. január 15. 10:19
Péterek harca, s ebből kettő gyagya.
dios1968
2024. január 12. 18:55
El kell takarítani a CIA s kutyát vissza ahonnét ide dobták
hátakkor
2024. január 12. 15:31
A moslék legélesebb kése :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!