Ellepték a fővárosi villamosokat a kéregetők, a BKK frissítette „protokollját”

2023. augusztus 03. 15:07

„Ha nem történik tettenérés, akkor nem derül fény erre a cselekményre” – „érvel” a Budapesti Közlekedési Központ.

2023. augusztus 03. 15:07
null

A fővárosi villamosokat ellepték a kéregetők, ezzel kapcsolatban kereste meg a Magyar Nemzet a Budapest Közlekedési Központot (BKK). A lap még tavasszal írt arról, hogy egy átlagos, húszperces utazás alatt akár három-négy kéregetővel is találkoznak az utasok. A BKK akkor azt közölte a lap érdeklődésére: mélyen együttéreznek a rászorulókkal, ezért az ilyen helyzeteket igyekeznek emberséggel, de hatékonyan kezelni.

A lap most ismét felkereste a központot, mint írták: a biztonságos és nyugodt utazási körülmények megteremtése érdekében jegyellenőreik munkaköri kötelessége, hogy minden esetben zárják ki az utazásból azokat, akik nem felelnek meg az utazási feltételeknek. 

Ugyanakkor a kéregetés nagyon nehezen ellenőrizhető, mert ha nem történik tettenérés, akkor nem derül fény erre a cselekményre”.

Ráadásul, ahogy a rendőrök és a közterület-felügyelők, úgy ellenőreink sem tudnak jelen lenni minden járaton, hogy intézkedjenek az említett esetekben” – írták. Hozzátették: az utazási feltételeknek nem megfelelő utasok jelenlétét elsősorban a BKK Biztonsági Szolgálat egyenruháját viselő személy- és vagyonőröknek, valamint a járművön szolgálatot teljesítő jegyellenőröknek lehet jelezni.

Amennyiben a járművön nincs jelen közülük senki, az utasok (indokolt esetben) szólhatnak a járművezetőnek, aki ezt jelzi a diszpécserközpontnak. Ők értesítik a BKK mobil biztonsági egységét, súlyosabb rendzavarás esetén a rendőrséget.

„A BKK a közelmúltban frissítette az ilyen esetekre vonatkozó protokollját, amelynek célja, hogy a járművezetői jelzésre minél előbb a helyszínre érkezzenek a szolgálatban lévő vagyonőrök. Az említett vonalcsoportra kijelölt vagyonőri személyzet létszámát jelentősen növeltük, illetve hatékonyabbá tettük a vezénylésüket is: egyes napokon a teljes állomány a 4-es és 6-os villamosvonalon teljesít szolgálatot. Ezt a gyakorlatot kívánjuk folytatni, az eredményeket folyamatosan elemezzük” – sorolta a BKK. Megemlítették: a BKK idén júliusban fokozott ellenőrzés alá vonta a 4-es és 6-os villamosvonalat.

Nyitókép: Budapesti Közlekedési Központ Facebook-oldala

 

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fideszaking
2023. augusztus 05. 07:40
A poráz szájkosárnélküli kutyákat is kéne.
Expert0418
2023. augusztus 03. 21:20
Kéregetők? Mobil hajléktalanszálló a legtöbb járat! Jó reggelt kívánok! Meggyőződésem, hogy SENKI sem közlekedik bkk-val a felelős politikusok, szakemberek közül de a belvárosi utcák, aluljárók állapotáról sincs tapasztalatuk. Nem voltam még bombéjban se benáreszben, de a lófráló teheneket és majmokat leszámítva, nagyjából hasonló lehet ott is. Tegye fel a kezét aki a Népszínház utcából induló bármelyik járaton valaha is látott ellenőrt!
nempolitizalok-0
2023. augusztus 03. 20:37
Látott valaki Karácsonyék részére adománygyűjtő ládát? Karácsony szerint kint voltak. Létezik, hogy hazudik?????
gacsat
2023. augusztus 03. 20:21
Rászorulók... Hagy ne röhögjek. Megy a bákói cigánypalotákba az egész. A havi fizetésemet fél nap alatt összekoldulja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!