Főpolgármesteri javaslat: viselje Antall József nevét a ferihegyi gyorsforgalmi út

2023. december 12. 10:37

Budapesten neveztek el közterületet a köztársaság első elnökéről, „úgy helyes, hogy az első kormányfőről is legyen” – hangsúlyozta Karácsony Gergely.

2023. december 12. 10:37

Karácsony Gergely főpolgármester kezdeményezi, hogy Antall Józsefnek, a rendszerváltás utáni szabad Magyarország első miniszterelnökének a nevét viselje a Liszt Ferenc repülőtérre vezető út

A főpolgármester kedden a Facebook-oldalán emlékeztetett: Antall József 30 éve, 1993. december 12-én  hunyt el.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kónya Imre

Vendégszerző

Idézőjel

Amikor Göncz szombat délután beviszi a kórházba a kitüntetést, homlokon csókolja az ágyában fekvő miniszterelnököt. Szemtanúk szerint Antall arca ettől a csóktól megvonaglik.

Azt írta: ahogyan Antall József az eskütétele utáni beszédében megjósolta,

minden akaraterejére és hitére szükség volt, hogy az országot átvezesse a diktatúrából a demokráciába,

 a tervgazdaságból a piacgazdaságba, a népköztársaságból a köztársaságba, a keleti blokkból az euroatlanti szövetségi rendszer felé.

Az első kormányfőről is legyen köztér elnevezve

Karácsony Gergely hangsúlyozta: alighanem sok vitájuk lett volna politikusként, „de a történelem ítélete egyértelmű”, Antall József „felelősségvállalása, tisztessége, demokratikus elkötelezettsége és erkölcsi tartása példa ma, és az lesz a jövőben is”, ezt pedig „a nemzet nem hagyhatja figyelmen kívül”.

Budapesten neveztek el közterületet a köztársaság első elnökéről, „úgy helyes, hogy az első kormányfőről is legyen”. Ezért kezdeményezi, hogy a főváros egyik legfontosabb útja, a Liszt Ferenc repülőtérre vezető út Antall József nevét viselje a jövőben – írta a főpolgármester a közösségi oldalán.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

(MTI)

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. december 15. 03:03
Antal a magyar nemzet legnagyobb kártevője volt mohács óta.
2023. december 15. 03:01 Szerkesztve
A ferihegyi gyorsforgalmi utat nem Horthy építtette? Nem inkább az építtető nevét kellene viselnie? A beköltözött nyírtassi bunkónak miért nem felel meg a budapestiek által közel 100 éve megszokott név? A Szép juhásznét, a Füvészkertet, a Köröndöt nem akarná átnevezni ez az emberutánzat?
2023. december 12. 17:52 Szerkesztve
Antall egy tragikusan szerencsétlen alak volt,akit úgy megzsaroltak a sorosok hogy ijedtében a teljes kádár korszak államadósságát bevállalta , miközben a lengyelek de még a bolgárok is röhögve feleztek. A ferihegyi út maga egy szégyen , gyalázat. És végül,a javaslattevő jelenlegi főpolgármester,na azzal sem dicsekednénk. Ebből a háromból így együtt pedig mi jöhet ki? Tényleg kifogytunk a normális cselekedetekből? A baranyi nevű elmebeteg, ennek a szerencsétlen főpolgármesternek a segédletével nemrég Ferencvárosban rendeletben változtatta meg a közterületek elnevezését a kínai Fudan Egyetem leendő helyszínén. Az új utcanevek: a Dalai Láma út, az Ujgur Mártírok útja, a Szabad Hongkong út, illetve a Hszie Si-kuang püspök út. Laár András:" Maaargit! Noormális??!"
KBA98
2023. december 12. 17:22
NEM! Karácsony meg menjen a bús p...ba!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!