Betiltott a rendőrség egy izraeli háborúhoz kapcsolódó gyűlést Budapesten

2023. november 08. 11:06

Hangsúlyozták: hasonló megmozdulások Európa és a világ számos városában erőszakba torkolltak a közelmúltban.

2023. november 08. 11:06

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) megtiltotta egy gyűlés megtartását, amelyet a Hamász terrorszervezet és Izrael között folyó fegyveres konfliktus kapcsán jelentettek be – közölték a rendőrség honlapján szerdán, hozzáfűzve: alappal lehet attól tartani, hogy a rendezvény erőszakhoz vezetne.

A BRFK a police.hu oldalon azt írta, a gyűlést egy magánszemély jelentette be november 22-ére a II. kerületbe. Kifejtették, hasonló megmozdulások Európa és a világ számos városában erőszakba torkolltak a közelmúltban, így alappal lehet attól tartani, hogy ez Magyarországon is veszélyeztetné a közrendet, a közbiztonságot és a jelenlévők testi épségét, ezért a Budapesti Rendőr-főkapitányság a gyülekezési jogról szóló törvény alapján megtiltotta a gyűlés megtartását.

A BRFK felhívta a figyelmet: a megtiltott gyűlésen történő részvétel szankciót von maga után.

A budapesti rendőrség az Izrael és a Hamász közötti fegyveres konfliktus kirobbanása óta már több hasonló rendezvényt megtiltott októberben.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: MUHAMMED YAYLALI / ANADOLU / ANADOLU VIA AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2023. november 11. 23:08
Helyes. Szemita belháború, nálunk ne tüntikézzenek. Menjeneknharcolni ha ennyireélyen ériti őket
alexandrosz-2
2023. november 08. 15:31
A zsidók aljas és arcátlan módon korlátozzák a magyarok és mások alapvető emberi jogait. A gyáva, sunyi csicskáik is.
pipa89
2023. november 08. 14:51
Lehet, hogy korlátozták a gyülekezési jogot, de ebben a esetben egyetértek. Nincs szükség sem erőszakhullámra, sem arra, hogy pro és kontra őrjöngjenek az emberek. Három lépés táwolságot kell tartanunk, mert a közel-keleti konfliktus kirobbantásában is Washington a karmester! Csak ówatosan, kérem, ówatosan! PEACE!
950BD1
2023. november 08. 14:41
Rendben, akkor innentől kezdve az összes Izrael párt tüntetés is be lehet tiltani. Vagy mindkettőt engedélyezni. Éselég kemény ferdítés hogy a Hamász terrorszervezet vs Izrael harcol. Mert Izrael vs palesztin nép aki "háborúzik". azért írtam idézőjelbe mert azért van némi erőviszonybeli különbség a két fél között. És inkább lázadás leverésről beszélhetünk...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!