Talán Győrfi Pálnak javára szolgált volna, ha az elmúlt 20 évben nem magát, hanem a Mentőszolgálatot képviseli hitelesebben

2023. október 17. 17:38

Ész nélkül, minden baromságra küldik a mentőt, hiszen a rendszerük nem alkalmas arra, hogy kiszűrje mi mentőfeladat és mi nem.

2023. október 17. 17:38
null
Kunetz Zsombor
Kunetz Zsombor
Facebook

„Ezzel körülírva maga is elismeri, hogy ész nélkül, minden baromságra küldik a mentőt, hiszen a rendszerük nem alkalmas arra, hogy kiszűrje mi mentőfeladat és mi nem.

A mentőhívások nagy részénél, egy jól felépített és jól szervezett mentőszolgálatnál tudni kell, hogy mi vár a helyszínen az esetek többségében, nem minden esetben, de a többségében igen. Ezzel szemben maga Győrfi azt állítja, hogy fogalmuk sincsen mi várja a mentőt a helyszínen, amely arra utalhat többek között, hogy nem kérdezik ki megfelelően a bejelentőket, csak küldik a mentőt, míg el nem fogy, ahogy történhetett a Sasadi útnál is.

Győrfi Pál 2004 óta látja el a Mentőszolgálat szóvivői pozícióját, elég szörnyű, hogy a Mentőszolgálat saját feladatának ellátásának alkalmatlanságát a demográfiai, a népegészségügyi helyezettel magyarázza, a valós problémák, mint például a rendkívül rosszul irányított, menedzselt és szervezett intézmény helyett.

Egy dologban azonban igaza van, az egészségkultúra valóban nagyon alacsony fokú társadalmi megléte komolyan hozzájárulhat a mentőhívások számának megnövekedéséhez, de egy jól működő rendszerben ez a mentőfeladatok növekedését sokkal szerényebb arányban okozná.

Hiszen ez a rendszer egyszerre szűr a hívások között és dönt, hogy mely hívás mentőfeladat és mely nem az, valamint ezzel egy időben oktat is.

Például a gyűlöletkeltő kormányzati plakátok helyett, komoly egészségkultúra kampányokat is kezdeményezhetett volna a Mentőszolgálat.

Talán Győrfi Pálnak is javára szolgált volna, ha az elmúlt húsz évben nem magát, nem a celebségét, hanem a Mentőszolgálatot képviseli hitelesebben 500 előadással, 100 tréninggel.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Donka Ferenc/AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
burmin2
2023. október 20. 14:33
Mikor a Gálvölgyihez nem kültek eccerre akkor meg picsogtál. A mentőknél nem Gyurcsokok ülnek te faszkalap...
Ben Jeremiah
2023. október 20. 12:27
Ez a kunetz egy f..sz, de nagyon nagy f...sz. Akik a mentőt hívják, MAGUK sem tudják, hogy mi a helyzet, (Eltekintve attól a jelentős számú esettől, amikor tudják, pl. a dádé be akar menni a városba soppingolni, és nem akar buszozni, vagy a csöves csavargó részegen fetreng saját szarában a járdán. Na, ilyenkor mondhatnák, hogy nem mennek ki, de akkor hívják a telexet, hogy a rohadt mentők. Úgyhogy mindig kimennek. Az utazni vágyó cigányokhoz éppúgy, mint az unatkozó öregasszonyokhoz - és persze az ellátásra szoruló betegekhez is.
Illibero
2023. október 20. 11:46
Ki a tkm ez a bolsevik senki???? Már az arcán látszik, hogy ki fia-borja.... Foglalkozik ennek a semmitérő véleményével valaki???
Bodzay
2023. október 19. 17:48
Ez ki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!