Felborította a vétlen furgont az M3-as autópályán későn fékező autós (VIDEÓ)

2023. október 31. 08:18

Az autós egy pillanatnyi figyelmetlenség miatt vészfékezett, és a csúszós úton elvesztette uralmát járműve felett.

2023. október 31. 08:18
null

Egy vészfékezés miatt vérfagyasztó baleset rázta meg az M3-as autópályát az elmúlt héten. Az esős időben közlekedő autó egy hirtelen fékezés miatt megcsúszott, majd próbált korrigálni, de sajnos már nem sikerült. Az eredmény egy láncreakció lett, melyben több autó is felborult – írta meg az Index.

Az esős időjárás és az erős forgalom összjátéka sokak számára kihívást jelent. A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (MKIF) közösségimédia-bejegyzése rámutatott, hogy sokan nem megfelelően alkalmazzák az út- és látási viszonyokhoz igazított vezetési technikákat. 

Az esős időben a megfelelő követési távolság megtartása kulcsfontosságú, hiszen a csúszós útfelületen hirtelen fékezés esetén a féklámpa fényén kívül kevés látható jele van annak, hogy az autó vezetője lassítani készül. Egy közzétett kamerafelvétel tanulságosan dokumentálta a balesetet.

Az autós egy pillanatnyi figyelmetlenség miatt vészfékezett, és a csúszós úton elvesztette uralmát járműve felett. 

Az autó így nekiütközött a mellette haladó járműnek, amely felborult. A baleset további járművekre is kiterjedt, és súlyos károkat okozott.

Az MKIF és a közlekedésbiztonsági hatóságok hangsúlyozzák a vezetők felelős magatartásának fontosságát az őszi és téli időszakban, amikor az útviszonyok változékonyabbak és nehezebben kiszámíthatóak.

A esetről készült felvételt itt tekintheti meg:

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2023. november 16. 14:11
Felteszem a libsik ( például a népszavás Németh! ) szerint, a közlekedési miniszter mondjon le, mert baleset történt, ez az idióta, nem tudja hogy kell vezetni, figyelni az úton!
Ödenburger
2023. október 31. 12:03
Azért az érdekes, hogy a balesetet okozó _előtt_ haladó autó (sportautó?) sávot vált kifelé, majd mögé visszatér - mintha csak elengedett volna egy nyomakodót...
need-info
2023. október 31. 09:16
Követési távolság be nem tartása, figyelmetlenség. Csak a szokásos...
cutcopy
2023. október 31. 08:51
"Az autós egy pillanatnyi figyelmetlenség miatt vészfékezett" Ez több másodpercnyi figyelmetlenség volt..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!