Magyar Nemzet: Karácsony emberei kilencedik hónapja nem engedélyezik négy sebességmérő telepítését a rendőrségnek

2023. július 06. 08:45

A rendőrség szerint megakadtak a fővárossal a tárgyalások.

2023. július 06. 08:45
Karácsony Gergely

Nem első alkalommal próbál politikai tőkét kovácsolni szerencsétlen emberek halálából Karácsony Gergely főpolgármester. Ezúttal a szombatra virradóra az Árpád hídon történt tragédia hullámait lovagolta meg – írta meg a Magyar Nemzet.

Karácsony Gergely szerint az Árpád hídon történtekhez hasonló tragédiák elkerülhetőek lennének sebességmérő kamerákkal és drákói szigorúságú büntetésekkel.

Ha lennének sebességmérő kamerák és drákói szigorúságú büntetés,

ezek a kretének egyből visszavennének az arcukból és a sebességből is” – fogalmazott Budapest első embere.

Kapcsolódó vélemény

Karácsony Gergely

Facebook

Idézőjel

...ha lennének sebességmérő kamerák és drákói szigorúságú büntetés.

A Magyar Nemzet közölte, hogy a BRFK már 2022 őszén kezdeményezte négy darab traffibox kihelyezését, a baleseti statisztikákat figyelembe véve két sebességmérőt a repülőtérre vezető gyorsforgalmi útra, egyet a Weiss Manfréd útra, egyet pedig a 6-os számú főútra akartak telepíteni.

A lap kíváncsi volt, hogy áll a traffiboxok ügye. A BRFK-nak küldött kérdésükre érkezett válaszból az derült ki, hogy

nem történt semmi változás.

A rendőrség szerint a fővárossal megakadtak a tárgyalások, a 2022 októberében elküldött levelükre, amelyben a főváros segítségét és támogatását kérik, Karácsony Gergely nem válaszolt.

Nyitókép: Mandiner / Földházi Árpád

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cselponthu-blog
2023. július 07. 19:39
Utcai vércukor és vérnyomásmérőket telepítenek ki az 5-ös metro vonalán az állomásokra Karácsonyék, nagy respekt a 6-os metro kivitelezéséért is annak a mérnök gárdának is akik segítették Karácsony vezetésével ezt a Buddhapest-projektet.
EX_Terminator
2023. július 06. 17:50
És akkor ugye a kormány hibája, hogy olyan balesetek történnek mint a lánchídon?
T. Péter
2023. július 06. 14:14
"A lap azt írja, BRFK szerint „a traffiboxok telepítése tárgyában többször egyeztetett az önkormányzattal, de a vállalt talapzatok kiépítésére a mai napig nem került sor.” Az említett ügyben telefonon kerestük meg a főpolgármesteri hivatalt sajtóosztályát, akik kérdéseinkre azt válaszolták, hogy a traffiboxok telepítésének ügye folyamatban van, és mivel a hivatalos procedúra az, hogy ezt nem személyesen a főpolgármester, hanem egy ehhez értő cég, a Budapest Közút Zrt. intézi, ezért a BRFK nem Karácsony Gergellyel, hanem a céggel egyeztet."
Reszelő Aladár
2023. július 06. 13:55
Az milyen szép lett volna, ha kiderül, hogy az Árpád hídra is akartak volna rakni egyet, de a főváros nem engedélyezte. Mindegy, Gelgőnek dolgozni kellett volna, az meg ugye nyáron nem jó. Közte meg a nyárra kell felkészülni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!