Győrfi Pál is megszólalt Gálvölgyi János kórházba szállításával kapcsolatban

2023. május 11. 13:48

Vizsgálják, hogy miért nem érkezett ki időben a mentőautó.

2023. május 11. 13:48
null

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, Gálvölgyi Jánost szerdán légzési nehézségek miatt kórházba szállították. A színészt azóta intenzív osztályon ápolják. Gálvölgyihez mentőt hívtak, ám a kocsi nem érkezett meg időben, ezért végül saját családja vitte kórházba.

Az esettel kapcsolatban Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a Balázsék című reggeli rádiós műsorban elmondta, együttéreznek a családdal, és már el is indították a vizsgálatot az ügyben, írja a Blikk.

„Annyit tudunk, hogy beérkezett egy hívás, ami arról szólt, hogy rosszullét miatt kérik a mentőt. Utána, aki hívott minket, mivel nem ott tartózkodott, ahol a beteg, őt a mentésirányítók visszahívták a hozzátartozót, hogy pontosítsák, milyen állapotban van, mik a tünetek” – részletezte a rádióban az esetet, és hozzátette – „P2-es sürgősségi kategóriába sorolták az esetet, ami nem a közvetlen életveszély kategória. Amikor a mentőt indították, körülbelül 41 perccel az első hívás után, akkor érkezett a telefon a hozzátartozóktól, hogy elindultak más járművel a kórházba”

– mondta, és hozzátette, nem számít, hogy valaki híres, vagy sem, minden esetben a beteg állapotának súlyosságát veszik figyelembe.

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

 

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bobika8
2023. május 12. 18:11
Nem tudom ki volt a vezető 2021 februárjában, de akkor is kritikán aluli volt a munkásságuk. Az történt velem, hogy 2-3 év angina pectoris előzmények után egyszer csak az addigiaknál ezerszer erősebb mellkasi fájdalmam miatt kihívtam a mentőket, és mondtam hogy infarktusom van. Persze hülyének néztek, kiküldtek egy orvos nélküli mentőt, ami 20 perc múltán meg is érkezett. Megkérdezték mi a panaszom, elmondtam, megmérték a vérnyomásomat, majd közölték, hogy magas, és ettől lehetnek a tüneteim. Majd tanácskozás után mégis úgy döntöttek, hogy hoznak egy EKG készüléket. Megkértem őket, hogy adjanak valami gyógyszert a fájdalomra, amire az volt a válasz, hogy gyógyszert a patikában kell venni. Telt-múlt az idő, és minő meglepetés: infarktusra utaló volt az eredmény. Ezek után kértek segítséget a központtól , durván 20-25 perc múltán. Az esetkocsi újabb 15-20 perc múlva meg is érkezett, egy fiatal doktornővel, aki viszont rögtön komolyan vett, jött infúzió, stb. Kétszer elvesztettem az eszméletem, de összekapartak és elindultunk a kórházba. Mivel mellette lakom, 3-4 perc alatt meg is érkezhettünk, amire persze nem emlékszem, mert már nagyon rosszul voltam, kétszer kiütöttek ezalatt. Ezt csak onnan tudom, hogy a betegátadásnál közölték az orvossal. Nem az első mentősökön múlt az életem? És nem a lassúságon?
Gecorbi
2023. május 12. 14:16
Bűzös tv2-celebnek akkor is.meg kellene szólalni, ha.kiderul, ilyen ostobák dolgoznak a mentöknél...de.majd csak.akkor büfizik.újra, ha valami fidkány-bulvárt kell csinálni!
Desz
2023. május 12. 09:57
Nem igazán világos nekem, hogy miért nem ültették autóba nyomban és vitték volna az ügyeletre!??? Az első gyomorvérzésemkor -háromszor egymás után vért hánytam- először az ügyeletet hívta a fiam. Azt is csak azért, mert az otthon lévők közül rajtam kívül senkinek sem volt jogsija -én pedig már lábra sem igen tudtam állni, annyira rosszul voltam-, hogy valaki bevigyen az ügyeletre. Csak az ügyeletes orvos határozott felszólítására hívta mentőt igaz én még akkor sem akartam ezt. Balgán abban bíztam, hogy jobban leszek. A Fiamnak köszönhetem, hogy nem hallgatott rám, mert mire a mentő bő húsz perc után kiért, már majdnem elvéreztem. A másodiknál már rutinosan magam hívtam a mentőt, mert egyedül voltam. Nagyon gyorsan kiértek miután elmotyogtam valahogy az előzményeket. Ez az egész egy mesterségesen szított hisztéria! Két jogsival és autóval is rendelkező felnőtt ember képtelen volt értelmes döntést hozni. Helyette mások szakmai hozzáértését és lelkiismeretességét, valamint az egész egészségügyet hibáztatják. Persze ők ugye nem lehetnek semmiben hibásak, hiszen a mindenhez is jobban értenek. Ismerős nekem valahonnan ez az embertípus.
csapláros
2023. május 12. 08:41
A pánik mindig a legrosszabb tanácsadó. A családtagoknak is tudniuk, ismerniük kell a hozzátartozó alapbetegségeit. Szerencsétlen véletlen volt, hogy aki éppen Gálvölgyi mellett volt, az nem tudott megfelelő felvilágosítást adni a diszpécsernek. De ha már annyira rosszul volt, maga Gálvölgyi is beszélhetett volna a központtal személyesen, és akkor ő igazán hitelesen tudta volna a panaszait elmondani. Gálvölgyi nem volt ájult, hogy ne tudta volna ezt megtenni. És akkor legalább a mentősök orvosi ügyeletét kiküldték volna, akik azután hívták volna a roham mentőt. Kevéssé súlyos esetben sürgősségi ellátásban részesül az illető, kijelölt központokban, ügyeletes kórházakban, állandó megfigyeléssel. Ha ott súlyosnak találják a tüneteket, akkor irányítják át azután az illetőt egy illetékes kórházba...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!