A magyar rendőrségnél lelt új otthonra az Ukrajnából kimenekített, súlyosan megsérült németjuhász (FOTÓK)

2023. május 22. 20:00

A „Rambo” névre hallgató kutya elsődlegesen „közösségi” alternatív szolgálatot fog teljesíteni.

2023. május 22. 20:00
null

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) fogadta örökbe azt a „Rambo” nevű németjuhászt, amelyet pár hónapja súlyos sérülésekkel menekítettek ki Ukrajnából – osztotta meg közösség oldalán a BRFK.

A poszt szerint súlyos sérülést szenvedett kutyára egy angol orvoscsoport talált rá Harkivban. A csoport ellátta a kutya sérüléseit, de végül a jobb fülét sebészileg el kellett távolítani. Végül a Pest megyei Gomba településen működő Német Juhászkutya Fajtamentés Alapítvány munkatársaihoz került, melynek munkatársai a háború kitörése óta többször jártak Ukrajnában.

A Rendőrség közlése szerint, mivel egyelőre nem ismerik a kutya előéletét, képességeit, alakíthatóságát, elsődlegesen egyfajta „közösségi” szerepet, alternatív szolgálatot szánnak neki. A későbbiekben akár terápiás kutyaként is alkalmazható lehet a rendőrség bűnmegelőzési programjaiban. 

 

Nyitókép: Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldala

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. május 23. 10:44
Szar zsidó hohol propaganda. Hazug is, szánalmas is, aljas is. Olyan mint a zsidó, meg a hohol.
tevevanegypupu
2023. május 23. 07:17
A német juházs "A" kutya,,mondom ezt úgy, hogy nekem többféle is volt. Szóval biztos, hogy meghálálja a törődést és jó rendőrkutya lesz belőle. Nagyon rendesek voltak akik megmentették.
lendvaiildiko
2023. május 23. 05:52
Miért pont az orbanoid mocsárba került a demokratikus és haladó ukrán kutya? Nem árt ez a harkovi haladár kutyusnak?
tölgy
2023. május 22. 21:28
Mandi! A nyáladzó érzékenyítés következő lépcsőfoka nálatok is a férfiszerelem dicsőítése lesz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!