Jászberényben a Közösen Jászberényért Egyesület győzött az időközi választáson

2023. január 15. 21:52

Újra a jobbikos Budai Lóránt lett a polgármester, és az ellenzékiek nyertek mind a tíz egyéni választókerületben.

2023. január 15. 21:52
null

Vasárnap időközi önkormányzati választást tartottak Jászberényben, miután tavaly ősszel feloszlatta magát a képviselő-testület. A település lakói újra megválasztották polgármesternek a Közösen Jászberényért Egyesület egyébként jobbikos politikusát, Budai Lórántot, aki 67,8 százalékot kapott, a Fidesz által is támogatott független kihívója, Besenyi Orsolya pedig 29,3-at.

A tíz egyéni választókerületben is mindenhol az ellenzék győzött, így a 15 tagú képviselő-testületben 11 mandátumuk lesz, a kormánypártoknak pedig 4.

Összesen 411 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kékFogúHarald
2023. január 16. 17:59
A jászok MAGYAROK?
dezilluzionista
2023. január 16. 13:10
Bomlikarendszer.
Mr.Woof
2023. január 16. 11:28
Vesztett a rubeljobboldal Jászberényben.
zolizolizoltan
2023. január 16. 11:17
Érdekes az ellenzék reagálása a DK kínos arcvesztésére Jászberényben. Az MSZP kijelenti, hogy a DK nélkül is lehet győzni. Ezt a kijelentést csak üdvözölni lehet. A Népszavában viszont Doros Judit mentegeti a DK-t, a vereségért személyes indokkal Gedei Józsefet, a DK alpolgármesterét kiáltja ki a bűnbaknak. Azt érzékelteti, hogy Jászberényben nem a DK veszített, hanem Gedei személyes torzsalkodása miatt nem szavaztak Gyurcsány pártjára. Figyelmet érdemel, hogy Doros Juditot a vidék szakírójának tartják, ő az egyik újságíró, aki vidéken az ellenzék passzátszelét fújja. Igazodási pont. Általában elmondható, hogy Gyurcsány hívei Gedeit kiáltják ki bűnbaknak a DK veresége helyett. Ez várható minden ellenzéki fórumon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!