Meghalt Gerő András

2023. január 10. 09:11

A történész hetvenéves volt.

2023. január 10. 09:11
null

Gerő András 1952-ben született Budapesten. Széchenyi-díjas történész, a CEU egykori professzora, az ELTE professor emeritusa, illetve több külföldi egyetemnek is volt vendégprofesszora Európában és Észak-Amerikában. A Habsburg Történeti Intézet igazgatója. Fő kutatási területe az Osztrák–Magyar Monarchia kora, a polgárosodás, a szimbolikus politika és Budapest története.

Számos monográfia és tanulmány szerzője, művei idegen nyelveken is megjelentek. 2006 óta a Magyar Tudományos Akadémia doktora. 

Gerő András a Mandinerre is rendszeresen írt vendégszerzőként.  

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Összesen 271 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2023. január 11. 20:47
Levelezésünk: Felhívom a figyelmét a KTKJ,blog.hu nevű blogra! Tisztelettel: Göntér László Köszönöm, hogy felhívta a figyelmemet a cikkre. Üdvözlettel, Gerő András Tisztelt Göntér László! Mellékelt anyagát elolvastam. A szöveg valóban nem vonatkozik az én javaslataimra, de kétségen kívül egy más típusú felvetés. Biztos vagyok abban, hogy vitára érdemes. Én magam egy ilyen vitában nem kívánok részt venni, de azt gondolom, hogy érdemes lenne elküldenie valamelyik újságnak, esetleg a parlamenti pártok frakcióvezetőinek. Üdvözlettel, Gerő András Tisztelt Göntér László! Mellékelt anyagát elolvastam. A szöveg valóban nem vonatkozik az én javaslataimra, de kétségen kívül egy más típusú felvetés. Biztos vagyok abban, hogy vitára érdemes. Én magam egy ilyen vitában nem kívánok részt venni, de azt gondolom, hogy érdemes lenne elküldenie valamelyik újságnak, esetleg a parlamenti pártok frakcióvezetőinek. Üdvözlettel, Gerő András Tisztelt Göntér László! Mellékelt anyagát elolvastam. A szöveg valóban nem vonatkozik az én javaslataimra, de kétségen kívül egy más típusú felvetés. Biztos vagyok abban, hogy vitára érdemes. Én magam egy ilyen vitában nem kívánok részt venni, de azt gondolom, hogy érdemes lenne elküldenie valamelyik újságnak, esetleg a parlamenti pártok frakcióvezetőinek. Üdvözlettel, Gerő András Tisztelt Göntér László! Mellékelt anyagát elolvastam. A szöveg valóban nem vonatkozik az én javaslataimra, de kétségen kívül egy más típusú felvetés. Biztos vagyok abban, hogy vitára érdemes. Én magam egy ilyen vitában nem kívánok részt venni, de azt gondolom, hogy érdemes lenne elküldenie valamelyik újságnak, esetleg a parlamenti pártok frakcióvezetőinek. Üdvözlettel, Gerő András Ugyanazt a problémát, többféle módon lehet megoldani.
Unknown
2023. január 11. 14:52
Gerő András úr egy igazi polgár volt. A klasszikus, Márai-féle értelemben is. Több ilyen intellektusra lenne szükség az Ország felemelkedése érdekében.
Létezem
2023. január 11. 06:22
Részvétem! Reményt nyújtott minden nem balosnak, akik szerint igenis szükség volna normális, konstruktív ellenzékre. Egyre kevesebb hozzá hasonló jelenség maradt a magyar közéletben. :(
Don Tommasino
2023. január 10. 23:20
Nagyon tehetséges ember volt, aki mindvégig hű maradt saját világképéhez, a MEGRENDÍTHETETLEN. Egy igazi bátor, az utolsó mohikán. Isten nyugosztalja! Remélem, békességet lel az Atyánál. Távozása nagy veszteség. Don Tommasino együttérzését fejezi ki a család felé.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!