Fluor Tomi nyelvtant oktat a Twitteren

2022. október 26. 14:52

Bár egy magyartanár találna hibát a bejegyzésében.

2022. október 26. 14:52
null

Kifakadt és kioktatott Fluor Tomi a Twitter-oldalán, a magyar nyelv gyakori helytelen használata miatt. Bár egy magyartanár találna hibát a bejegyzésében. A Wellhello frontembere szerint a magyarok képtelenek megérteni

a különbséget az egyenlőre és egyelőre szavak használata illetve jelentése között.

A Mizu című slágerszám szerzője hozzátette továbbá azt, hogy a „deviszontozás” is rettenetesen zavarja, akárcsak az, amikor valaki unszimpinek mondja az antipatikust.

 

 

egyelőre, jelentése: jelenleg, még egy ideig, például: Kérem, egyelőre maradjon a helyén mindenki!
egyenlőre, jelentése: egyenlő méretű, egyenlő jogú, például: A meccs utolsó percéig egyenlőre álltak.

, jelentése: jelenleg, még egy ideig, például: Kérem, egyelőre maradjon a helyén mindenki! , jelentése: egyenlő méretű, egyenlő jogú, például: A meccs utolsó percéig egyenlőre álltak.

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás
 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. október 01. 21:59
Picsakészen a Gecigránát...
dure
2022. október 27. 04:10
Grétsy László cikket is írt 2011-ben az "unszimpatikus vagy antipatikus" kérdésről. Szerinte egyikkel sincs baj, de van helyettük több magyar eredetű szó is, úgyhogy végül is nem lenne kár értük, ha egyszer kivesznének. forrás: https://szabadfold.hu/hobbi/unszimpatikus-235341/
critical man
2022. október 27. 02:54
Tomika, te maradj a kaptafánál! Hé! Na, mi van buzikáim? Rázzad a picsád, te szopadék! Minden oké? Rázzad a picsád geci, geci, geci! Ez egy gecigránát, hé', ne cibáld má, Nagyot robban, tudom, hogy lecidázná' Ha szőrös a picsád, akkó epiláljá, Kicsit büdös vagy baby, bepisáltá? A retinádon valami fehér folt van, meg a szádon, De vedd úgy, hogy nem is szóltam! Igyá még kicsit, nyami, gecis kóla, nem is az iskolatej-program, nyam-nyam-nyam-nyam, Üvöltsd, ha finom a csaj, Nyam-nyam, Szájba csöcsöt azonnal! Most már ki kéne baszni az összes ronggyal, aki nyomul, mint egy ribanc, de közbe foglalt, Mint a női WC, ahol körbe szophatod a jó nagyom Öhö, Jó napot kívánok! Mi a szar, mi a szatyor? Én, szétöllek dagadt, ha megfogod a faszom!
Szedlacsek
2022. október 27. 02:37
Nem "antipatikus", te büdös görény! ellenszenves, nem tetsző, undorító, visszataszító, kellemetlen, kiállhatatlan, visszatetsző, fluortomi, büdös görény, mint te, te csicska.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!