Orbán: Ütőképes hadsereg kell, toborzó kampányt indítunk (videó)

2022. október 15. 16:05

„Akinek nem lesz ereje, annak nem lesz igaza sem” – mondta a miniszterelnök az önkéntesek eskütételén szombaton Budapesten.

2022. október 15. 16:05
null

A kormányfő az önkéntes katonai szolgálatot vállalók eskütétele, valamint a Lynx harcjárművek átadása alkalmából tartott ünnepségen tartott beszédében kiemelte: ideje feléleszteni magunkban a katonaszellemet, mert az a nép, amely nem képes erre, „a jövőben bizonyosan elbukik majd”.

 – jelentette ki Orbán Viktor.

Hangsúlyozta: „nem dughatjuk strucc módjára homokba a fejünket”, és ha így megy tovább, a szankciók megrendítik Európát, ráadásul úgy tűnik, elhúzódó háborúra kell berendezkedni.

A miniszterelnök kifejtette: most esküt tett közel 250 önkéntes katonai szolgálatot vállaló fiatal, ami önmagában elég ok az örömre, bár kellene még néhány ilyen zászlóalj. De emellett most lépnek szolgálatba a Lynx harcjárművek is, így a haderőfejlesztés egyik fontos mérföldkövét is megünnepelhetik – mutatott rá.

Közölte:

a magyar nemzet századokon át híres volt vitézségéről és hadi erényeiről,

igazi katonanemzet, azonban a magyarokat olyan fából faragták, hogy ha nincs közvetlen fenyegetés, ügyes-bajos dolgaikban felaprózzák erejüket, tehát akkor tudnak igazán jól teljesíteni, ha van leküzdendő akadály.

„A magyar honvéd nemzetünk kiválósága”

Úgy vélte, most olyan időket élünk, amikor jó okunk van komoly veszélyeket felfedezni az ország határainál, ilyen a háború, és az, hogy Nyugatról fegyverek áramlanak a frontra. Ráadásul Európát a határainknál délről illegális migránsok ostromolják felfegyverzett csoportjaikkal – hívta fel a figyelmet.

Orbán Viktor emlékeztetett: korábban elsődleges feladat volt újra megszervezni a magyar államot, és a gazdaság mára behozta lemaradását, a bűnözést visszaszorították, helyreállt a közbiztonság, megújították a közigazgatást, de a magyar haderő, a katonák ügyével még adósak.

Kiemelte: a hazájukat szolgálni akaró katonákra és hatékony, modern fegyverekre van szükség, ezért visszaadják a honvédség megbecsülését és modern hadiipart építenek. A magyar honvéd „nemzetünk kiválósága”, ezért minden katonának kijár a magyar emberek megbecsülése – jelentette ki.

Az önkéntes szolgálatot vállalók jelentik a hidat a civilek és hadsereg között

Közölte: azt akarják, hogy legyen átjárás a civil élet és a katonai szolgálat között, ezért megújították az önkéntes katonai szolgálat intézményét. Az önkéntes szolgálatot vállalók jelentik a hidat a civilek és hadsereg között, mert ők azok a katonák, akikkel a legtöbbet találkoznak az emberek – mondta.

Megjegyezte:

decembertől újabb toborzó kampányokat indítanak.

A kormányfő kitért arra: most szolgálatba lépnek a Lynx harcjárművek is. A hadiipart is Magyarországra hozzák, és már több lépést is tettek a hadiipar fejlesztésére.

(MTI)

Orbán Viktor miniszterelnök beszédét alább tekintheti meg:

Nyitóképen Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az önkéntes katonai szolgálatot vállalók eskütétele, valamint a Lynx KF41 harcjárművek átadása alkalmából tartott ünnepségen a Petőfi Sándor Laktanyában. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
De Molay
2022. október 16. 18:25
A nagy stratéga Lányi Zsolt már mikor megmondta: körkörös védelem kell! Akkor bezzeg kiröhögtétek. Pedig még azt is mondta, hogy ""A magyar katona egy szál szuronnyal többet ér, mint egy amerikai katona ötezer rakétával" .
samuka
2022. október 16. 17:32
Erőt s erényt!
Namond
2022. október 16. 06:12
Ha jól tudom munkaerő hiány van. Honnan lesz katona? Mióta 250 fő egy zászlóalj? Most lépnek szolgálatba a Lynx harcjárművek? Hány? 10-50? Ez a duma nem sikerült olyan jól, mint a Berliner Zeitung pódium beszélgetése.
Trombitás Keresztély
2022. október 16. 01:51
Bezzeg Márki-Zay és a baloldal háborúzni küldené a magyarokat! 🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!