Mit is csinált Orbán ilyen hosszú ideig Horvátországban?

2022. szeptember 03. 19:34

Orbán azt írja: a meló elkezdődött. De milyen meló?

2022. szeptember 03. 19:34
null
Németh Péter
Németh Péter

„Orbán azt írja: a meló elkezdődött. De milyen meló? Nagy Márton miniszter már arról beszélt, hogy az ársapkák ideje lejárt – ilyen rendszerben soha nem is volt idejük –, ami egyrészt azt mutatja, hogy ő lesz a rossz rendőr a kormányban, másrészt azt: a kabinet vergődik. Mondjon-e rosszat vagy sem? Hiszen a Fidesz életében ilyesmi nem volt, kizárólag siker, boldogság, gazdagság. Most nincs siker, még ha halványabban továbbra is ezt erősítik egyes hatalmon lévők, nincs boldogság, de milliók számára gazdagság sincs. Csak szegénység. És ha már most erősebben érzékelhető ez a szegénység, mi lesz a »forró ősz« végére? 

Nem tudjuk. Nem tudjuk, mi vár ránk. És az ország vezetése sem tudja. Az ellenzék sem tudja. Egyikőnk sem. A forró ősznek az lenne a velejárója, hogy politikai háború kíséri a mindennapjainkat, amelynek végén vagy lesz változás, vagy nem. Most azonban a legcsekélyebb mértékben sem a politikai háború az izgalmas – legalábbis a hétköznapi halandó számára. Neki számolgatnia kell, latolgatni: mire költhet és mire nem. Igen, változást akar, újra egy jobb életet. Egyáltalán nem fontos már számára, hogy mit rontottak el és kik. Csak az: van-e megoldás, van-e megoldás az életére? Hogy jön-e az a bizonyos pénz az Európai Uniótól, vagy sem? Megmentenek bennünket, vagy hagynak elsüllyedni? 

És ez a legnagyobb dráma: a »magyar embereket« most – még mindig? – a legcsekélyebb mértékben sem érdekli a jogállamiság. Nem érdekli, hogy elvették a szabadságát, mert ő nem érzett ilyet. Miért is érezte volna, ha a hatalom, más szempontból, békén hagyta? Nem fontos számára, hogy van-e független – tényleg független – ügyészség, nem fontos, hogy van-e szabad média, és az sem, hogy a Fidesz adminisztráció tudatosan tönkretett mindent, ami egy demokráciához hozzátartozik. Most azt látom: nem lesz itt forró ősz, csak vergődés. A mi vergődésünk. 

A politikusoké meg érdektelen. Még az is, hogy mit is csinált Orbán ilyen hosszú ideig Horvátországban? A történetnek – mára – már szakálla van...”

Nyitókép: Facebook

Összesen 115 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2022. szeptember 04. 23:33
ez a német, újságíró volt, vagy mi a fene? jajj!
Unbelievable
2022. szeptember 04. 20:55
Németh Péter: "Mit is csinált Orbán ilyen hosszú ideig Horvátországban?" Amit te bm, egész életedben, semmit!
Lmcwelt
2022. szeptember 04. 18:31
Mit csinált mit csinált?! Várta hogy megnőjjön a szakálla. Azért hogy aztán levághassa. Hülye fasz vagy te Németh, nem kicsit de nagyon!
Brandon the great Negro
2022. szeptember 04. 18:03
Nyaralt bazz!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!