Boldogok, akik állandó áremelkedésben élnek

2022. szeptember 13. 21:39

...Mert ki fog derülni, van-e elvehetetlen kincsük.

2022. szeptember 13. 21:39
null
Lackfi János

„Boldogok, akik állandó áremelkedésben élnek,
mert ki fog derülni, van-e elvehetetlen kincsük.
Boldogok, akik azt hallgatják éjt-nappal,
hogy a világ ásványianyag-tartalékai kimerülnek,
mert hamar rá lesznek utalva saját erőtartalékaikra.
Boldogok, akiknek fülébe az harsog, 
hogy a bolygó élhetetlenné válik, 
mert muszáj lesz utánanézniük,
hol és merre található az ígéret földje.
Boldogok, akiknek azt hirdetik, 
az ember kártékony és túlszaporodott fajzat,
mert mindenképp el kell dönteniük, 
milyen értéket tulajdonítanak az életnek.
Boldogok, akik háborútól rettegnek,
mert sosem fogják természetesnek venni a békét.
Boldogok, akik nem utazhatnak 
oda, ahova akarnak,
akkor, amikor akarnak, 
mert belső birodalmakat fedezhetnek fel,
ha van türelmük hozzá.
Boldogok, akiket nem töm csordultig élménnyel
az alakját bámulatosan változtató show-biznisz,
mert megtapasztalják a csend töménységét
és az apró részletek határtalanságát.
Boldogok, akiknek várható élettartama
és belátható élettere egyre szűkül,
mert ezzel párhuzamosan 
egyre bővülnek lehetőségeik, 
hogy ráhangolódjanak
a valamennyi létezőt magában foglaló 
szív lüktetésére.”

Nyitókép: Lackfi János Facebook-oldala

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
budapesti
2022. szeptember 14. 12:49
Lackfi János: A fekete router Szilágyi Örzsébet E-mailjét megírta, Emoti- Konokkal Azt is telesírta. Fiának Megy a mail London városába, Ahol az Mosogat Egy setét kocsmába'. "Gyermekem, Jól vagy-e London városában? Megjött-e A csomag? Benne kis kolbász van! Egyél ám! Nem fázol? Van ott meleg holmi? Inglisül Beszélsz már? Tudunk majd szkájpolni? Kell-e pénz? Idenézz, Nem élünk nagy lábon, De amit Spórulunk, Összeguberálom. Hát az az Egyetem? Gyűjtesz a tandíjra? S az a lány? Gwendoline... Olyan, mint egy díva!" Kattintja A küldést, Sürgeti a gépet, Ám a rend- Szerhiba Fel éppen most lépett. "Apukám, Levelet Írtam a gyereknek, A szöveg Hova tűnt? Kihajítom eztet." "Letöröm Derekad, Ha a gépet bántod! Egy vagyon, Aranyom, Kérjük meg a Márkot!" "Értem én, Szomszéd úr, Hogy a cucc beégett, Gőzöm sincs, Mi a baj, Hívják fel a céget!" "Vinné el E-mailem Bár valami angyal. Úgy talán Szót váltok Az én kisfiammal!" "Nyugalom, Asszonyom, Húzza ki a routert. Hogy az mi? Kis doboz, Szíve attól bútelt. Ne velem Visítson, Nem tehetek róla! A vonal Működik, Mint egy svájci óra. Keressen, Keressen Fekete dobozkát, Amelyben A zöld fény Éjjel is motoszkált. Routere Fekete, Kutasson utána, Másszon fel, Nézzen be Padlásra, kamrába. És hogyha Kihúzta, Vár tíz másodpercet. Akkor dug- Ja vissza, Hátha villog, serceg." Keresik, Kutatják, Kamrában, padláson! Szegecselt Gerinccel Ki lesz, ki felmásszon? Megnézik Végül a Beépített szekrényt. A router Ott gubbaszt Leszidott gyerekként. Kihúzzák, Kapcsolják, Delejes fény villan, Az e-mail Kiröppen, A mailboxból vígan. Pár perc sem Telt belé, Máris jött a válasz! Mobilról Elküldve, Szívélyes és nyájas! "Köszi a Csomagot, Kéne pénz is némi." "Ó, igen, Jaj, igen, Így csak ő tud kérni!"
artojan
2022. szeptember 14. 11:46
Ilyen versnek nevezett tákolmányt ,pattanásos szemüveges gimnazisták szoktak írni óraközi szünetekben ,a hamburger szalvétájára .De ők másodszori olvasásra konstatálják ,hogy erőltetett,összegyürik majd kidobják .Véletlenül sem mutatják meg másoknak.
mekgajver
2022. szeptember 14. 09:08
Borzasztó nihilista szógyűjtemény.
..--..
2022. szeptember 14. 09:01
-zsoltkom- A 8 boldogság... Max. elgondolkoztató, de alapvetően hazugság (pl. az Orbáni, egymást gyűlöltetés sikere teljesen arra mutat, hogy mellőzik, hogy tudják mellőzni a 8 figyelemfelhívást). Az eredeti idevágó bibliaidézet a földi életről beszél le. Ha már az első boldogság nem sikerül bukik a többi boldogság (azt mondják nem véletlen sorrend ez a 8). Az, hogy behelyettesített Lackfi a 21. századra csak nyilvánvalóvá teszi, hogy nem tud felülemelkedni a keresztény ember önmagán... 2000 év után sem tud boldog lenni a keresztény ember azon elvek alapján, amit az eredeti 8 boldogság "előír". Ebből meg az is következik, hogy a többi nem keresztény vagy máshogyan keresztény sem tud miattuk boldog lenni. Az a hegyi beszéd kb. a falrahányt borsó. "Mert ki fog derülni, van-e elvehetetlen kincsük." Ebben a Lackfi-átiratban ki is derül, hogy mi az.. mik azok. Eléggé földhöz ragadt dolgokról van szó...nagyjából hasi tájékot érintőt. Tehát kaptunk egy mai ember boldogság-magyarázatot, ami bemutatja, hogy Jézus rossz vezető, rossz jós... mert a sok felrázó-"lázító" beszéde ellenére nem követik. Nem tudja megértetni, hogy Isten által mit mond-üzen a keresztény embereknek. Magyarországi viszonylatban egy Orbán Viktor DNS különb emberi jellemalakító, mint az Ördög... Jézus Krisztus maga a tehetetlenség vele szemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!