Egy Szlovákia felől érkező sárkányrepülő miatt szálltak fel a magyar honvédelem Gripenjei

2022. május 29. 07:43

A sárkányrepülő nem létesített rádiókapcsolatot a polgári légiirányítással.

2022. május 29. 07:43
null

A közösségi médiában többen is arról számoltak be, hogy a Fertő-tó körül Gripeneket láttak.

A Honvédelmi Minisztérium szombat este közleményt adott ki, amelyből kiderült: kora este kaptak riasztást a Magyar Honvédség vadászgépei. Egy Szlovákia felől érkező motoros sárkányrepülőgép ugyanis nem létesített rádiókapcsolatot a polgári légiirányítással.

„A NATO déli Egyesített Légi Hadműveleti Központ riasztását követően a légvédelmi készültséget ellátó Gripenek haladéktalanul felszálltak. Miközben azonosították a repülőgépet, annak vezetőjével a légiirányítás is felvette a rádiókapcsolatot. A vadászrepülők a sárkányrepülőgép azonosítása után visszatértek a kecskeméti bázisukra” – írta a minisztérium.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
JMoflicheque
2022. május 30. 08:56
Marinka néje elszabadult???
Csányi Gyuri
2022. május 29. 23:43
Dogfight volt? Megnéztem volna.
Osztap Bender
2022. május 29. 18:06
Az igazi sárkányrepülő elleni légvédelem: Az öreg paraszt felesége szól az urának, hogy apjuk, egy sárkány embert visz a levegőben és folyton morog. Apjuk bemegy, előhozza a sörétest és dirr, durr mind két csőből kiereszti az áldást. No apjuk eltaláltad, kérdi az asszony? Azt nem tudom, válaszolja apjuk, de az embert már elengedte. Szóval valahogy így!
Hattori
2022. május 29. 17:33
mi a faszért nem lehet ilyenkor egy albatroszt küldeni, vagy valami hasonló kis szart, ami nem eszik annyit???? racionalizálni kéne a vadászgépek riasztgatását, mert ennek ebben a formában semmi értelme nincs, és kibaszott drága is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!