Ellopták egy Ukrajnából menekülő férfi laptopját és kutyáját Zuglóban

2022. április 27. 07:33

Végül mindkettőt visszakapta.

2022. április 27. 07:33
null

Késő este, március elején lopták el egy Ukrajnából menekülő férfi táskáját a benne lévő laptoppal, valamint kutyáját a zuglói vasútállomás peronjáról. A bűncselekmény miatt az okozott anyagi kár a másfél millió forintot is meghaladta – írja a rendőrség. A police.hu-n közölték:

a férfi yorkshire terrier fajtájú kutyáját nem sokkal később valaki megvásárolta az utcán.

A vásárló a közösségi médiában azonban arra lett figyelmes, hogy az állatot keresik, ezért visszaadta gazdájának. A lopás feltételezett elkövetőjéről a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) felhívást tett közzé, és körözést adott ki vele szemben. V. Milánt végül április 5-én fogták el, lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt vették őrizetbe, azóta letartóztatásban van.

A zuglói rendőrök tovább folytatták a nyomozást, így azonosították azt az embert is, akinek az eljárás adatai szerint az őrizetbe vett gyanúsított átadta az ellopott értékeket: Őt végül április 24-én, őt bűnpártolás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd vették őrizetbe. Ugyanezen a napon a rendőrség  pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatott ki egy  Magyarországon élő külföldi kereskedőt is, aki

az egyik ellopott táskában lévő, több mint 900 ezer forintot érő laptopot annak töredékéért vásárolta meg.

A férfi lakásán le is foglalták a keresett gépet, amit április 26-án a XIV. Kerületi Rendőrkapitányságon adtak vissza jogos tulajdonosának, az Ukrajnából idemenekült férfinak.

Kép forrása: police.hu

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fideszes2022
2022. április 27. 11:34
Brazilok voltak fixen
héttörpe
2022. április 27. 09:07
Biztos orosznak nézte valami libsi szabadságharcos gregory.
Bitrex®
2022. április 27. 08:51
" A police.hu-n közölték: a férfi yorkshire terrier fajtájú kutyáját nem sokkal később valaki megvásárolta az utcán." Budapesten csak úgy adják-veszik a kutyákat az utcán? Az eladó sétál a kutyussal az utcán, parkban, nyakában kis "Eladó/For Sale" táblácskával? ÁFA itt is 27%? Jótállás, garancia, igazolvány?
Papamaci1957
2022. április 27. 08:32
Szegény menekültnek csak egymilliós laptopra tellett. És hogy jött át a határon? Fizetett 5000 eurót az ukrán határőröknek? Én a BOK csarnokban találkoztam olyan kárpátaljai fiatalokkal, akiknek semmilyük nem volt, még irataik sem, mert a Tiszát átúszva szöktek meg a háború elől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!