Tagadja Karácsony, hogy bérelt lakása egy fővárosi politikushoz köthető

2022. február 05. 10:11

A fővárosi önkormányzat továbbra is titkolja, kinek a pasaréti lakását bérli a főpolgármester.

2022. február 05. 10:11
null

Az elmúlt héten derült ki, hogy Karácsony Gergely a tulajdonában álló zuglói családi ingatlanból is egy elegáns pasaréti ingatlanba költözött. Ez a magyarázata annak is, hogy a főpolgármester rendszeresen az Erzsébet-híd Budáról Pestre vezető buszsávját használja szolgálati autójával. Karácsony a hírre első körben annyit reagált, költözéséről korábban már maga is beszélt a nyilvánosságnak, és egy társasházi bérelt lakásról beszélt..

A Ripost megpróbálta kideríteni, vajon a szóban forgó társasház melyik lakásában él Karácsony. A kapucsengőn található nevek közül jó eséllyel a Buzinkay név látszott megoldásnak. Buzinkay Pál mérnök ugyanis a kilencvenes években, a Demszky-érában a Fővárosi Önkormányzatban dolgozott. Buzinkay György momentumos politikus pedig jelenleg kap többféle jogcímen nem kevés pénzbeni juttatást a Fővárosi Önkormányzattól: 2019 óta a BVH Holding Zrt. felügyelőbizottsági tagja, de ugyanilyen minőségben kap pénzt a Fővárosi Vízműveknél is, 2021 novembere óta. A két kifizetőhelyről a momentumos politikus összesen bruttó 540 900 forinthoz jut hozzá havonta.

A Ripost megkérdezte a Fővárosi Önkormányzatot, megfelelnek-e a valóságnak azok az értesülések, hogy Karácsony Gergely a Buzinkay családtól bérli a pasaréti lakást, ők azonban válaszlevelükben tagadták ezt. Azt azonban továbbra is titkolják, kinek a lakását bérli valójában a főpolgármester.

Összesen 208 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2022. február 05. 21:05
Tehát Zuglóban van saját tulajdonú lakása, eközben Pasaréten bérel neki a főváros szolgálati lakást?
Katintka
2022. február 05. 19:29
Miért nincs Karácsony neve a kapucsengőn ? Mitől fél ?
gyaloggos
2022. február 05. 16:36
SUMMA summarum! KARÁCSONY ELVTÁRS mondja már el végre, KITŐL, MIÓTA, MENNYIÉRT bérli azt a közel 100 négyzetméteres lakást, amelyikben most lakik!
gyaloggos
2022. február 05. 16:33
TEHÁT! A DIPLOMÁCIAI útlevél meg nem olyan nagy szám, mint azt sokan képzelik. ÚGY emlékszem, még Havas Henrik is kapott az elvtársaktól egykor. AZT meg egyelőre ma sem lehet kijelenteni, hogy Schadl bűnöző! AZT csak jogerős bírósági végzés után, hogy igen, vagy nem!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!