Kilenc migránst zsúfolt egy személyautóba a Nagycenknél elfogott csempész

2022. február 01. 07:27

Az illegális migránsokat az egyenruhások visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

2022. február 01. 07:27
null

Február elsején éjjel egy bosnyák rendszámú személygépkocsit ellenőriztek a rendőrök Nagycenk külterületén. Az autót egy 21 éves bosnyák férfi vezette,

a jármű utasterében pedig 9 – magukat szír állampolgárnak valló – külföldi férfi utazott,

akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni – számolt be az Origo.  A lap szerint a sofőrt az egyenruhások elfogták, majd őt – a migránsokkal együtt – a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállították.

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében az egyenruhások visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A gépkocsi vezetőjével szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Nyitókép: police.hu

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2022. február 01. 13:28
Meg fog büntetni minket az Unió. akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni – számolt be az Origo. A lap szerint a sofőrt az EGYENRUHÁSOK Az EGYENRUHÁSOK sem tudták semmivel igazolni magukat. Csak éppen egyenruhások. A sok álrendőr miatt az nem igazolás.
3M..
2022. február 01. 10:13
Csengersimánál hét óra a teherautóval való átjutás Magyarországra. Ez napi szinten így megy errefelé, mert nyilván ebben látják a migráció megoldásának a problémáját.
Emery4919
2022. február 01. 09:53
Nem tudom, hogy végre mikor fognak már egy embercsempészt elítélni.
Elmekortan
2022. február 01. 09:09
Volt valami csúcskísérlet, tíz ember 3gy trabantban.iért lell így dzorongani Lehetne első odztályon repülővel Berlinbe. Kész lakások, készpénz, ital, ruha?.idkola várja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!